Küçük Sanayi Sitesi’nde Doğan Kiriş’in işletmeciliğini yaptığı Beyzade Lokantası, deneyimli kadın aşçısıyla adından söz ettiriyor.
4 ay önce faaliyete geçen Beyzade Lokantası özellikle öğle saatlerinde sanayi esnafının uğrak yerlerinden biri konumunda.
İşletme sahibi Doğan Kiriş çok genç yaşlardan itibaren sektörün içinde bulunduğunu belirterek, son açtığı Beyzade Lokantası’nda sanayi esnafı için sabahları çorba çeşitlerinin yanı sıra günlük 3 çeşit sulu yemek ve tavuk döner bulundurduklarını söyledi.
Yemeklerde baharat kullanımını minimum seviyede tuttuklarını kaydeden Doğan Kiriş, “Az baharatlı yemekler sayesinde ağır koşullarda ve yoğun bir tempoda çalışan sanayi esnafı, mide yanması gibi şikâyetlerle karşılaşmıyor.” dedi.
Beyzade Lokantası’nda görev yapan kadın aşçı Müjgân Yılmaz’ın sektörde deneyimli bir isim olduğunu aktaran Doğan Kiriş, “Esnaf lokantalarında kadın aşçı nadir görülen bir durumdur. Bizim Müjgân ablamız, Anitta Otel ve Ada Lokantası gibi yerlerde çalışmış son derece tecrübeli ve işinde usta bir aşçıdır. Sanayide hizmet veren bir lokanta olarak, kadın eli değmiş lezzetli yemeklerimizle fark yarattığımızı düşünüyorum.” diye konuştu.



(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim