İl Genel Meclisi üyeleri Yurdanur Özzehinli ve Arif Çamiçi birlikte verdikleri önergede son 13 yılda düşük teknoloji seviyesinden orta teknoloji seviyesine tırmanıldığını ifade ederek, ileriki 10 yılda ise yüksek teknolojiye geçiş yapılacağını, sanayi kuruluşlarına sağlanan kolaylıklarla Çorum’da sanayinin büyüdüğünü ve Türkiye’nin kalkındığını belirtti.
Çorum’da sanayi siciline kayıtlı firma sayısının kaç olduğunu, bu firmalarda sigortalı olarak kaç kişinin istihdam edildiği ve Çorum’da kredi desteği ile tamamlanan projeler ve kullanılan kredinin ne kadar olduğu konusunda bilgi isteyen Özzehinli ve Çamiçi, yapılan inceleme sonucunda meclise bilgi verilmesini istedi.

MECLİSE İŞYERİ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA BİLGİ VERİLECEK
İl Genel Meclisi üyeleri Yurdanur Özzehinli ve Ünal Cevizci tarafından verilen önergede 6331 sayılı iş güvenliği yasası ile çalışanların korunduğu belirtilerek bu yasanın kapsamı, işyeri sahiplerinin bu konuda ne gibi önlemler aldığı, iş ekipmanlarını güvenli kullanma, ekranlı çalışanlara ergonomi eğitimi, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş yeri hekimi, ilk yardım gibi konularda ne gibi çalışmalar yapıldığı konularında inceleme yapılarak bilgi verilmesi istendi.
Önergede ayrıca SGK’nın bu konularda iş veren ve çalışanlara kazandırdıklarının ne olduğunun da öğrenilmesi istendi.
Konu incelenmesi için Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonuna havale edildi.

MEZBAHALAR ARAŞTIRILACAK
İl Genel Meclisi Üyeleri Celalettin Aksan e Mehmet Tatlısu tarafından verilen önerge ile mezbahaların durumu incelenerek meclis üyelerine bilgi verilecek.
Verilen önergede Hayvansal Gıdaların hijyenik ortamlarda üretilip tüketiciye ulaştırıldığı yerlerin mezbahalar olduğu ifade edilerek il genelinde çalışır durumda kaç mezbaha olduğu, halkın sağlığı ve gıda güvenliği açısından mevzuatlarla istenen uluslararası şartlarda mezbaha olup olmadığı, kontrollerinin ne sıklıkla yapıldığı ve ilin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamadığı konularının araştırılıp meclise bilgi erilmesi istendi.
Konu incelenmesi amacıyla Tarım ve Hayvancılık komisyonuna havale edildi.

OKA VE TEKNOKENT’İN ÇALIŞMALARI ANLATILACAK
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Teknokent projesiyle ilgili yapılacak araştırmanın ardından İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verilecek.
Yurdanur Özzehinli ve Hacı Bolat tarafından verilen önergede Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) Amasya, Çorum ve Tokat bölgelerinden oluşan TR 83 bölgesinde faaliyet gösterdiği belirtilerek OKA’nın çalışmaları ve projelerinin ne olduğu, Projelere hibe tutarının ne kadar olduğu, Teknokent Projesinin hangi aşamada olduğu ve ajansın katkısının olup olmadığı konusunda araştırma yapılması istendi.
Önerge incelenmesi amacıyla araştırma Geliştirme Komisyonuna havale edildi.

ÇORUM’DA 84 OTİZMLİ VAR
Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Yurdanur Özzehinli, Otizmle ilgili komisyon tarafından yapılan incelemeye göre Çorum’da 84 bireye otizm tanısı konulduğunu öğrendiklerini belirtti.
İl Genel Meclisi üyelerine Otizmle ilgili bilgiler veren Özzehinli, Otizm tanısının; Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu’ndaki uzman kişiler tarafından konulduğunu anlattı. Tanılama yapılırken bireyin zeka testi, performans özellikleri ve hastaneden alınmış olan sağlık kurulu raporuyla beraber değerlendirilerek karar verildiğini söyleyen Yurdanur Özzehinli, yapılan incelemelerde 0-5 yaş arası:17 birey, 6-10 yaş arası:37 birey, 11-15 yaş arası:24 birey ve 16-23 yaş arası:6 birey olmak üzere toplamda 84 bireye otizm tanısı konulduğunu vurguladı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim