Sayın Cumhurbaşkanım,

28 Ocak 2018 tarihinde Çorum’a teşrifiniz öncesi 27 Ocak 2018 günü yine zatıalinize hitaben bir açık mektup yayınlamış ve “Çorum’un sizden müjde beklediğini” ifade etmiştim.

Bugün bir kez daha, Çorum halkının talep ve beklentilerini bilgilerinize sunmak istiyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Yardımcınız Sayın Fuat Oktay, önceki hafta sonu Çorum’u ziyaretlerinde, Çorum’un ve bölgenin kalkınması adına doğruları isabetle tespit etmişler, kendi iç dinamikleriyle bölgenin sanayileşme hamlesini başlatmış tek kenti olan Çorum’un, bölgesel kalkınmanın lokomotifi olabileceğini vurgulayarak, “Çorum’u bölgenin Gaziantep’i yapacağız” demişlerdi.

Sanayi altyapısına, yatırım iklimine ve girişimci ruhuna sahip Çorum, gerçekten bunu başarabilecek potansiyele sahiptir.

İnanıyorum ki, bugün “sanayileşme yolunda” diye nitelenen Çorum’un “sanayi kenti”ne dönüşmesi, sizin eseriniz olarak tarihe malolacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Çorum’un dişiyle-tırnağıyla, binbir özveriyle başlattığı sanayileşme hamlesini sürdürebilmesi ve Sayın Oktay’ın ifadeleriyle “Bölgenin Gaziantep’i” olabilmesi için öncelikli ihtiyaçlardan biri, inşaatı % 24.37 seviyesinde yarım kalmış olan Çorum Havalimanı’nın tamamlanıp Çorum’un dünyaya açılmasının sağlanmasıdır.

Ayrıca, Volkswagen Grubu tarafından Türkiye’ye kurulması düşünülen otomobil fabrikası için de, kuzey-güney ve doğu-batı akslarının kesişme noktasında bulunan Çorum’un, Marmara Bölgesi’ne toplanmış olan otomotiv sektörünün Anadolu’nun içlerine çekilmesi açısından da en uygun yer olduğuna tüm Çorumlular inanmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Merhum Özal, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Projesi çerçevesinde, Çorum’u üretim üssü, Samsun Limanı’nı ise çıkış kapısı olarak düşünmekteydi. Çorum’un kendi havalimanının yapımı, Ankara-Çorum-Samsun Demiryolu Projesi’nin de hızlandırılması suretiyle bu tarihi düş gerçekleşebilir. Çorum, Orta Anadolu’nun ve Orta Karadeniz’in kalkınmasında lokomotif görevini başarıyla yerine getirebilir.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Çorum’un ve bölgesinin “sanayi havzası” haline gelmesi, “Büyük Türkiye” vizyonunuza uygun olarak, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlamış olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Sizi bugün bir kez daha coşkuyla karşılamaya hazırlanan Çorumlular, “Sanayi Kenti Çorum”un mimarı olarak adınızı, hiç silinmemek üzere kalplerine ve tarihe yazmak istiyorlar.

Saygılarımla efendim.

Editör: TE Bilisim