S.S. Çorum Hitit 19 Yapı Kooperatifi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılan çalışmalarla ilgili başkan Nurullah Müstet’den bilgiler aldı.
Beraberinde kooperatif yönetimi ile birlikte yapılan dükkanları inceleyen Başkan Külcü, incelemenin ardından bilgiler verdi.
100. 150, 200,250 ve 500 m2 genişlikte inşa edilen toplam 440 dükkanın yapımına 11 ay önce başlandığını ve 13 aylık bir iş daha olduğunu anlatan Başkan Külcü, inşaatın %60’lık kısmının tamamlandığını 250 m2’lik dükkanların da temelinin atıldığını ifade etti.
Dükkanların tamamlanmasının ardından sahiplerine teslim edileceğini belirten Başkan Külcü, bu süreç sonunda Sanayi Çarşısı’ndaki esnafa zaman verileceğini bu süre içinde taşınmaların tamamlanacağını taşınmayanlarla ilgiliyse gereken hukuki sürecin başlatılacağını vurguladı. Taşınmanın 2017 yılında tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Külcü, şehrin geleceğini planlama konusunda önemli adımlar attıklarını, kent parkın ihalesinin yapıldığını, 30 milyon liraya mal olacak parkın Çorum’un yüzünü ağartacağını anlattı.
AVM’nin de yapımına başlandığını, böylelikle şehrin marka değerinin yükseleceğini ifade eden Başkan Külcü, yeni hastanenin de bölgede bulunduğunu ve bunların şehrin kentleşme değerini yükselttiğini belirtti.
Açıklamasında Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasından da söz eden Başkan Külcü, binanın yapılan düzenleme ile sosyal ve kültürel tesis olarak göründüğünü, bu nedenle esnafın binayı kullanabileceğini anlattı.





(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim