Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu’nda Cumartesi akşamı gerçekleştirilen ödül gecesine çok sayıda davetli katıldı.

Katılımcıların bilet yerine birer okunmuş kitapla giriş yaptığı Kardelen’in “50. Yaşayan Değerlerimiz” programı, kokteyl ile başladı.

Renkli görüntülere sahne olan gecede kültür ve sanata katkı sunan kişi ve kurumlara ödülleri dağıtıldı.

TRT Sanatçısı Neşe Dilekçioğlu ile Grup Yorum’un solisti ve CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı’ya “Yaşayan Değerlerimiz Onur Ödülü” verilirken, ÇORUM HABER’in kültür-sanat eki YAZILIKAYA’ya da “Sanat Dergisi Onur Ödülü” değer görüldü.

Gecede ayrıca ünlü ressam İbrahim Çallı’nın kendisi gibi ressam olan torunu Yaşar Çallı’ya “Resim Onur Ödülü” verildi.

Ödülünü almak üzere sahneye çıkan Yaşar Çallı, tam bir şiir ve müzik şölenine dönüşen muhteşem gece hakkındaki duygularını, “Bu gece âdeta sanatın mirâcına çıktım. Ödül için, Yusuf Ziya Leblebici’ye ve tüm Kardelen Grubu’na teşekkür ederim. ” sözleriyle aktardı.

Aynı gecede Yenimahalle Belediyesi’ne “Sanat Belediyesi Onur Ödülü”, İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne “Sanata Katkı Sunan Kurum Ödülü”, POPSAV’a “Sanat Kurumu Onur Ödülü” ve Özgür Radyo’ya ise “Sanat Radyosu Onur Ödülü” verildi.

“ODTÜ'lü Ağır Abiler” adıyla çalışmalarını sürdüren ve 60 yaş üzeri isimlerden oluşan halk oyunları ekibinin yanı sıra ünlü oyuncu Koray Ergun, başarılı oyuncu ve yönetmen Pınar Gordie ile fotoğraf sanatçıları Emina Savran ve Yusuf Güldalı “Onur Ödülü”ne değer görüldüler.

Seramik-heykel sanatçısı Hüsna Dişbudak ile şair Can Yoksul da gecede ödül alan iki Çorumlu isim oldu.

Hilmi Yarayıcı ve Neşe Dilekçioğlu’nun sevilen eserlerini seslendirdikleri ödül gecesinde ayrıca Kardelen Grubu üyeleri Yusuf Ziya Leblebici, Gülfer C. Güreş, Sefer Kocakaya, Bedrettin Güreş ve Özgül Gönül de şiir ve türkü yorumlarıyla sahne aldılar.

“Kardelen 50. Yaşayan Değerlerimiz” programı; ödül alan sanatçıların, salonda bulunan davetlilerle birlikte İzmir Marşı’nı seslendirmesiyle coşkulu bir şekilde sona erdi.

Ünlü ressam Yaşar Çallı, “Onur Ödülü”nü TRT sanatçısı Neşe Dilekçioğlu’nun elinden aldıktan sonra, “Bu gece sanki sanatın mirâcına çıktım.” sözleriyle muhteşem geceyi en anlamlı şekilde betimleyen isim oldu.

Sokak Fotoğrafı dalındaki “Onur Ödülü”nü TRT sanatçısı Neşe Dilekçioğlu’nun elinden alan Emina Savran, “Artık Sevmeyeceğim” adlı ünlü şarkıyı Denizli ağzıyla yorumlamasıyla da büyük sempati topladı.

Televizyon dizilerinden tanıdığımız güzel oyuncu Pınar Gordie, “Onur Ödülü”nü, oyuncu arkadaşı Koray Ergun’dan aldı. Pınar Gordie, zarafetiyle göz doldurdu.

Neşe Dilekçioğlu ayrıca ünlü oyuncu Koray Ergun’un ödülünü de verdi.

Fotoğraf sanatçısı Yusuf Güldalı’nın ödülünü Kardelen Grubu üyelerinden Sefer Kocakaya verdi.

İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, hemşehrimiz Salim Çoruk, POPSAV’ın ödülünü POPSAV Ankara İl Temsilcisi ve ünlü bestekâr İrfan Özbakır’ın oğlu Ümit Özbakır’a verdi.

Özgür Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Köse de ödülünü İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk’un elinden aldı.

Salondaki tüm katılımcılara İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, hemşehrimiz Salim Çoruk tarafından Türk Bayrağı armağan edildi.

Gecenin finalinde İzmir Marşı’yla coşku doruğa yükseldi.

(Recep SERBES

Editör: TE Bilisim