Çorum’da 24 Ekim 2015 tarihinde yoğun bir katılımla açılan Sanat Galerisi ve Müzesi’ne açıldığı günden beri öğrenciler ve sanatseverler gelerek açılan sergileri gezme imkanı buluyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eski Kültür Sitesi yerine yapılan modern sanat galerisinin birçok yönüyle örnek bir galeri olduğunu söyledi. Büyükşehirlerde bile bu modernlikte bir sanat galerisi bulmanın güç olduğunu dile getiren Külcü, “2009 yılından beri yaptığımız çalışmalarda Çorum’u en iyi ve en güzelle buluşturmaya gayret ediyoruz. Sanat Galeri’miz de bu anlayışımızın bir ürünüdür. Ülkemizin önde gelen sanatçıları ve sanatseverleri tarafından takdir edilmekte, övgüler almaktadır. Böyle bir eseri Çorum’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Sanat Galerisi ve Müzesi’nin önemli sergilere ev sahipliği yapacağına inandığını kaydeden Külcü, modern sanat galerisi ile birlikte Çorum halkının sanat ilgisinin de artacağına inandığını söyledi. 24 Ekim’den bugüne Galeri’yi Bin 403 kişinin gezdiğini belirten Külcü, bundan sonra kentimize ünlü ressamların gelerek eserlerini sanatseverler için sergileyeceğini, bu Galeriyle birlikte Çorum’u sanatın da merkezi haline getirmiş olacaklarını vurguladı.
(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim