Açılışa AKP Milletvekili ve Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, milletvekili adayları Ahmet Sami Ceylan. Bekir Horoz, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende açılış konuşmasını ressamlardan Bünyamin Balamir yaptı. Balamir, konuşmasında sanata verdiği değerden dolayı Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmasında 6 yıldır bekledikleri bir çalışmayı tamamladıklarını kaydetti.
Müzede 179 eserin sergilendiğini anlatan Başkan Külcü, Kültür sitesi adı verilen ama kimsenin ne işe yaradığını bilmediği binanın yıkıldığını ve yerine İl Genel Meclisi üyelerinin de desteği ile Kültürparkın inşa edildiğini belirtti. 7 yıllık belediyecilik anlayışında altyapıya mahkum olmadıklarını dile getiren Başkan Külcü, yeni bir vizyon oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
AKP Milletvekili ve Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Naci Ağbal ise yaptığı konuşmada her gelişinde Çorum’da güzel işler yapıldığını gördüğünü belirterek, mimarisiyle Çorum’un yeniden imar edildiğini vurguladı.
Son olarak kürsüye gelen TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, Çorum’un bir medeniyet şehri olduğunu söyledi. Çorum için en iyisini yaptıklarına inandığını vurgulayan Uslu, parayla yapılamayan tek şeyin sanat olduğunu dile getirdi. Uslu barış kültürünün geliştirilebilmesi için sanatsal faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.







(Erkan Bayatlı)
Editör: TE Bilisim