ÇEKVA Çorum Şubesi’nde ÇORUM HABER yazarlarından Bahri Güven’in yönettiği Sanat Dostları buluşmasına Ahmet Güngör, Arap Çataroğlu, Bekir Sağır, Bengisu Yılmaz, Can Yoksul, Ethem Erkoç, Fatma Yalçınkaya, Halil Keskin, Hasan İpek, Hasan Korkmaz, Haydar Kılıç, Mehmet Tatlısu, Murat Köymen, Muzaffer Gündoğar, Ömer Öztürk, Rıza Kandemir, Salim Demir, Salim Savcı, Satı Keskin, Sefa Özçulha, Selahattin Aydemir, Servet Denizer ve Veysel Çağıl katıldı.
Toplantıda ilk olarak Eğitimci-Yazar Muzaffer Gündoğar, Kasım ayında gerçekleştirilen İstanbul Kitap Fuarı hakkında bilgi ve izlenimlerini aktardı.
Eğitimci Arap Çataroğlu’nun, Âşık Veysel’i konu alan bir sinevizyon sunumunun ardından Mehmet Tatlısu, “100. Yılında Türk Sineması” başlıklı bir konuşma yaptı.
Ayrıca Murat Köymen, Veysel Çağıl, Servet Denizer, Ömer Öztürk, Rıza Kandemir, Haydar Kılıç, Salim Demir ve Hasan İpek okudukları şiirler ve söyledikleri türkülerle etkinliğe renk kattılar. Ayrıca Meslekî ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencisi Sefa Özçulha, sunduğu gitar dinletisiyle büyük beğeni topladı.
Sanat Dostları, 2016 yılının ilk toplantısını 2 Ocak Cumartesi günü yine ÇEKVA Çorum Şubesi’nde gerçekleştirecek.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim