Geçtiğimiz gün ÇEKVA Çorum Şubesi’nde Bahri Güven’in yönetiminde yapılan Sanat Dostları Toplantısı’nda yeni isimler dikkat çekti.

Çorum’da sanata ve kültüre gönül verenlerin her ay biraraya gelerek paylaşımlarda bulunduğu toplantıda Muzaffer Gündoğar tarafından “Sarıkamış Tutsakları” isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Toplantıda daha sonra ise Bahri Güven tarafından “8. Yaşanmış Öyküler” isimli kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.

Bekir Sağır ve Senem Gül’ün şiir okuduğu toplantıda Servet Denizer “Çorum’un Marksı” isimli konuşmasını yaptı. Selahattin Aydemir’in “Eski Akbabalardan Seçmeler” isimli konuşmasından sonra ise Mehmet Tatlısu tarafından “Anne ve Çocuk Şiirleri” seslendirildi.

Bir süre hastanede tedavi gören Salim Savcı’ya telefon bağlantısıyla geçmiş olsun dilekleri iletilen Sanat Dostları Toplantısı’na Ahmet Güngör, Beyzanur Baturay, Mehmet Eskizara, Necdet Filizli, Bahri Yıllar ve Can Yoksul ile dinleyici olarak katılarak çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi.

Öte yandan 23. Yılını kutlayan Çekva Sanat Dostları Toplantısı’nın bu ayki bölümüne Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi dinleyici olarak katılan Beyzanur Baturay “Yaşayan Ölülere Yas Tutulmaz” isimli deneme yazısını sanat dostlarıyla paylaştı. Hedefinin kitap yazmak olduğunu dile getiren Beyzanur’un yazısı sanat ve kültüre yön veren dinleyiciler tarafından hem beğenildi hem de yorumlandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim