Özel Platin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Çorum Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Yusuf Ahlatcı ve komisyon üyeleri Avukat Neslihan Boyabatlı ile Avukat Elif Tekeli tarafından “Bilişim Suçları ve Bilinçli Kullanıcı” konulu konferans düzenlendi.
Ağırlıklı olarak siber suçların nedenleri, etkileri ve çözüm stratejileri üzerinde durulan konferansta Av. Yusuf Ahlatcı, öğrencilerin siber zorbalık hakkında bilgi sahibi olmasının sağlanması gerektiğini ifade ederken, siber zorbalığın çeşitleri hakkında detaylı bir sunum yaptı. Sunumunda sanal zorbalığın en çok sosyal medyada gerçekleştiğini söyleyen Ahlatcı, öğrencileri özellikle sosyal medya ortamında paylaştıkları bilgi bakımından daha dikkatli olmaya davet etti.
Ahlatcı, “Facebook, Twitter, Whatsapp gibi paylaşım yapılan uygulamalarda ve gönderilen kısa mesajlarda her sözün ölçülüp tartılıp söylenmesi gerekiyor. Özellikle teknolojiyi ve sanal ortamı kullanırken çok dikkatli olmalısınız, kişisel bilgilerinizi kesinlikle paylaşmamalısınız. Sizler birey olarak yaptığınız her şeyden sorumlusunuz. Hakaret içeren sözler, uygunsuz içeriklerin internet ortamında indirilmesi, kimlik gizleyerek yapılan tüm hareketler izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Bu sebeple suçlu duruma düşmemek için dikkatli olmalısınız” dedi.
Komisyon üyeleri, sanal ortamda meydana gelen taciz ve zorbalıkla ilgili öğrencilere uyarılarda bulundu. Karşılaştıkları tehdit ve taciz durumlarında mutlaka ailelerini veya öğretmenlerini bilgilendirmeleri gerektiğini vurguladı. Kendilerinin de bu tür konularda öğrencilere yardımcı olabileceklerini belirttiler.
Özel Platin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sorularının cevaplanmasının ardından konferans sona erdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim