Çekirdekten yetişme pideci olan Mustafa Duman, iki komşu ilin plaka numaralarını esas alarak 19-55 Pide Salonu adı altında açtığı işyerinde, Samsun, Bafra ve Çorum pide lezzetlerini, bir yılı aşkın süredir Çorumluların damak zevkine sunmaya devam ediyor.

Deneyimli, profesyonel ustalar tarafından tam hijyenik ve doğal şekilde hazırlanıp fırında odun ateşinde pişirilen pidelerin, Samsun’un efsane lezzetini eksiksiz yansıttığını belirten Mustafa Duman, “Gerçek lezzeti Çorumluların ayağına getirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

“Uzun, ince ve kıtır kıtır, kavrulmuş kıyma ile uyumlu Bafra pidesinin tadına doyum olmaz” diyen Duman, “Pidelerimiz, süper lezzeti yanında asla hazımsızlık hissi de vermez. Kıymamız, bir gün önceden maydanoz, soğan, karabiber ve tuzla marine edilir. Günlük taze kesilmiş ve incecik açılmış hamurla buluşturulur. 300 derecelik fırınımızda itina ile pişirilir.” ifadesini kullandı.

19-55 Pide Salonu Sahibi Mustafa Duman, kendi malzemesini getirenlere de Bafra pidesi yaptıklarını anlatırken, tüm Çorumluları bu özel lezzetleri tatmaya beklediklerini söyledi.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim