Konu ile ilgili olarak alınan bilgiye göre halen sosyal medyada örgütlenen “Samsun’un Dünü Bugünü” isimli grup içerisinde yer alan Fotoğraf Sanatçısı Metin İşler, “Çorum” ismini verdiği gösterisini 28 Kasım günü saat 19.00’da gerçekleştirecek.

Samsun Hürriyet Mahallesi Levent Özalpay Sokak Burçak Apartmanı’nda bulunan Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği (SAMFAD) Fotoğrafevi’nde düzenlenecek “Çorum” isimli fotoğraf gösterisine tüm sanatseverler davet edildi.

METİN İŞLER KİMDİR?

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde Metin İşler ve Yrd. Doç. Dr. Turan Bayer’in eğitmen olarak görev aldığı 2000 yılının başındaki “Temel Fotoğraf Eğitimi” sonrasında fotoğraf etkinliklerini birlikte sürdürmek düşüncesi ile oluşturulan ve 2002 yılında ise Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği (SAMFAD) olarak dernekleşen grup içinde yer alan Metin İşler bugüne kadar bir çok etkinlikte yer aldı.

Fotoğrafa; 1962 yılından sonra hobi olarak yapmaya başlayan İşler, bu yıllarda bir kamu kuruluşunda teknik ressam olarak görev yapıyordu. Daha sonra görev yaptığı işyerinde fotoğraf bölümüne geçen ve bu bölümde fotoğraf çalışmalarını teknik yönden geliştirerek, laborant olarak çalışmaya yönelen İşler, kısa zaman içinde 1968 yıllarında renkli negatif baskısı ve dia pozitif banyosu yapmaya başladı.

Fotoğrafı hobi olarak yapmak isteyen amatörlere eğitim verdi. Onlarla beraber 2002 Şubat ayında SAMFAD’ın kuruluşunda yer aldı. Uzun yıllar dernek yönetiminde görev alan Metin İşler, sergi ve gösterilere katıldı. Sanatçının ülkenin değişik bölgelerinde yaptığı geziler sonucunda 5 bine yakın çekilmiş dia-pozitif fotoğraf arşivi bulunmaktadır. Halen de SAMFAD üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim