Mağazalar zincirine sahip Dostlar Ticaret, Samsun Atakum’da Yamaha mağazasını hizmete açtı.
Japon Yamaha firmasının sahibi Toshiharu Yamada’nın da katılması, açılış törenine ayrıcalık kazandırdı.
Açılışa Samsun Tekkeköy Kaymakamı (eski Osmancık Kaymakamı) İbrahim Küçük, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Osmancık eski Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Aker, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Derindere, Osmancıklı işadamları ve Osmancık’tan çok sayıda davetli de katıldı.
Çorum'dan gelen onlarca motor tutkununun hazır bulunduğu açılışta Dostlar Ticaret sahibi Mustafa Yoludoğru’nun konuşmasından sonra motor şovu da yapıldı.
Yamaha'nın Patronu Toshiharu Yamada'nın da el açarak dua etmesi katılımcıları duygulandırdı.
Dostlar Ticaret Mağazalar Zinciri Yamaha Samsun Genel Müdürü Salih Yazıcı, Yamaha isminin bir kalite olduğuna dikkat çekerek, Yamaha markasını taşıyan her türlü araç, gereç, motor gibi parçalarda en kaliteli malzeme kullanıldığını söyledi.
Yamaha’nın rakiplerinden daima daha sağlam, dayanıklı ve iktisatlı olduğunu kaydederek, kaliteden ödün vermediklerini vurgulayan Salih Yazıcı, Samsun'da Yamaha'nın yokluğunu hissettikleri için Samsun ve çevre halkına hizmet için buraya bayilik açtıklarını dile getirdi. Yazıcı, kullanma talimatlarına uyularak kullanılan her Yamaha'nın kolay kolay arıza yapmayacağını, arızaların genellikle kullanım hatasından kaynaklandığını ifade etti.
Dostlar Ticeret ile beraber iş yapmaktan çok hoşnut olduğunu belirten Japon işadamı Toshiharu Yamada ise konuşmasında Türk insanının çok samimi ve cana yakın olduğunu, bu yüzden Japonların Türkleri çok sevdiğini vurguladı. Yamada bu yüzden Türk-Japon dostluğuna önem verdiklerinin de altını çizdi.







(Mustafa Ulusoy)
Editör: TE Bilisim