Çorumluların da yakın ilgi gösterdiği Hattuşa Havza Termal Club, 350 daire, 850 yatak kapasiteli olarak devre mülk ve tatil köyü olarak planlandı. Yaklaşık 100 milyon TL’ye malolacak kompleksin temeli önceki gün atıldı.

Doğan Jeotermal Şirketler Grubu tarafından Samsun'un Havza ilçesinde yapılacak Hattuşa Vacation Termal Club Havza Termal Otel, Devre Mülk ve Tatil Köyü’nün temel atma törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, Doğan Jeotermal Şirketler Gurubu Başkanı Mehmet Ali Doğan, Katarlı işadamı Hamdu Abdulkerim, Doğan Jeotermal Şirketler Gurubu çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

“TERMAL TURİZMDEKİ PAY 20 MİLYON DOLAR”

Açılış konuşmasını yapan Doğan Jeotermal Şirketler Grubu Başkanı hemşehrimiz Mehmet Ali Doğan ise hayata geçecek olan proje ile Havza'daki kaplıca işletmeciliği anlayışının değişeceğini söyledi.

Dünyada termal sağlık pastası büyüdüğü halde Türkiye'nin bu pastadan gerekli payı alamadığına işaret eden Doğan, şöyle devam etti: Dünya’da termal sağlık pastası büyüdüğü halde Türkiye bu pastadan gerekli payı alamamaktadır. Amerika bu pastada 5.5 milyar dolar, Avrupa Birliği ülkeleri 3.5 milyar dolar pay alırken Türkiye sadece bu pastadan 20 milyon dolar almaktadır. Türkiye jeotermal kaynaklar bakımından Dünya’da 7’nci, Avrupa’da ise 1’nci sıradadır. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Havza’da yatırım yapmaktan çok mutluyum. Bu yatırımın maliyeti yaklaşık 100 milyon lira ve bu yıl içerisinde ilerleme kaydedeceğiz. İlçemizde termal su var. İnşallah 400 kişiye istihdam sağlayacağız. Dolaylı olarakda bu sayı bin kişiye ulaşacaktır. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

Türkiye’de ‘Termale yaşlılar gider’ gibi yanlış bir algı olduğunu belirterek sağlıklı kalmak için herkesin termal kullanabileceğini, şirketlerinin 10 yılda 5 yatırım hedefinin son halkasının Havza olduğunu sözlerine ekledi.

Yıllarca Türkiye’de termal suyun aktığını ve insanların baktığını belirten Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yasin Aktay ise “Şimdi su boşa akmayacak. Bundan sora termal sular heba edilmeyecek. Türkiye’de yatırım yapılmaz diyenlere en büyük gösterge budur. Burada yapılacak yatırım hem ekonomiye, hem de istihdama fayda sağlayacaktır” dedi.

VALİ VE BAŞKAN’DAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR

Havza kaplıcalar bölgesinde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Vali Kaymak, tesisin Samsun'a hayırlı uğurlu olmasını diledi. Samsun'un Karadeniz'in kapısı olduğunu ve önemli potansiyel barındırdığını belirten Kaymak, “Havza'daki termal su 2 bin yıllık ama Atatürk'ün 'Havza kaplıcalarında şifayab oldum' dediği şifalı kaplıcalar sadece bölge insanına hizmet vermiş. Yapılacak bu tesis, hem Havza'nın hem de Samsun'un turizmdeki çıkmazını kıracak, yol açacak bir ilk olacak. Yatırımcıyı tebrik ediyorum. Mehmet Ali Doğan bey, bana son derece güven verdi. Kardeşimiz, Türkiye'de bu işin duayeni. İnşallah bu tesisi de bitirerek Havza'ya ve Samsun'a katkı sağlayacak” dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de 100 milyon liralık yatırımın ilçeye kazandırılması için 2 yıldır yoğun mesai harcandığını ifade ederek “Atatürk'ün ilçemize teşriflerinin 99. yıl dönümünde böyle önemli bir tesisin temelinin atılması bizler için çok önemli. Havza artık hamam işletmeciliğinden profesyonel termal sağlık işletmeciliğine geçiş yapacak. Bu yatırım ile aynı zamanda ilçemizde istihdam alanları oluşacak. Yapılacak bu yatırım, ilçemiz için öncü olacak ve daha başka yatırımcıların ilçemize gelmesinin yolunu açacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kaymak ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Aktay tarafından Hattuşa Vacation Thermal Club yatırım ortağı olan Katarlı işadamı Hamdu Abdulkerim'e plaket verildi.

Daha sonra ise Vali Osman Kaymak, Milletvekilleri Prof. Dr. Yasin Aktay, Erhan Usta, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanları Zihni Şahin, Av. Murat İkiz ve Doğan Jeotermal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan tarafından butona basılarak tesisin ilk temel betonu atıldı. Törenin ardından ise Vali Kaymak ile protokol üyeleri tesisin maketinin önünde Doğan Jeotermal Şirketler Gurubu Başkanı Mehmet Ali Doğan’dan bilgi aldı.

(Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim