Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Çam, kamu kurumlarında aynı işi yapanlar arasındaki ücret adaletsizliği ve fırsat eşitsizliğinin devam ettiğini bildirdi.
Kanunları uygulayan, verginin tahakkuk ve tahsilâtını gerçekleştiren, devlet bütçesinin her kademesine katkı sağlayan, bu işin asıl yükünü çeken çalışanların sorunlarının çözüme kavuşmadığını kaydeden Çam, “Çalışanlar mutsuz, motivasyonları yok denecek kadar azalmış ve çalışma barışı bozulmuştur” dedi.
Hangi işin, hangi işe eşit olduğu belirlenmeden çıkarılan 666 sayılı KHK ile aynı işi yapanlar arasında önemli ölçüde ücret farklılıklarının ortaya çıktığını belirten Çam, “Vergi politikaları oluşturulurken, vergi çalışanlarının öneri ve teklifleri alınmamaktadır. Maliye'de örgütlü Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları yok sayılmaktadır. Maliye çalışanları af uygulamalarının başlatıldığı süreçte, adeta köle muamelesine tabi tutularak, mesai mefhumu tanınmadan çalıştırılmaktadır. Kurum çalışanlarının ağır iş temposuna, vergi aflarıyla gelen yeni bir iş yükü binmekte, personel mükelleflerle karşı karşıya gelmektedir. Vergi Haftası kapsamında bir dizi etkinlik ve yarışma düzenlenmekte, fakat bu etkinliklerde Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarına değinilmemektedir” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim