Çözüm süreci adı altında Oslo, Habur ve Dolmabahçe rezaletleriyle kendilerine verilen tavizlerle şımartılan PKK terör örgütü mensup ve yandaşlarının kamu çalışanlarına ve bölge halkına yoğun baskılar yaptığına dikkat çeken Çam, “Bölgede vergi adı altında vatandaştan haraç toplayan bölücü terör örgütü, kendi mahkemelerini dahi kurmaktadır. AKP iktidarınca azgınlaştırılan PKK’lılar, çözüm sürecinde kurdukları bombalı tuzakları tek tek patlatmaktadır” dedi.
10 Ağustos 2015 tarihinde Hakkari Çukurca Üzümlü Gümrük Kapısı’ndaki görevleri başına giden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanı 10 memurun, terör örgütü tarafından kaçırılmasının üzerinden 12 gün geçmesine rağmen akıbetleriyle alakalı halen bir bilgi olmadığını anlatan Sam Çam, sendikanın konuyla ilgili olarak 11 Ağustos 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Akçin ile, 12 Ağustos 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Gönültaş ile görüştüğünü ve kaçırılan gümrük çalışanları ile ilgili bilgi istediğini, Bakanlık bürokratlarının ise sadece “durumlarının iyi olduğu” bilgisini aktardığını söyledi.
Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısındaki 10 Gümrük çalışanının 21.08.2015 tarihinde kaybolduğunu anlatan Çam, sendika yetkililerinin Bakanlık bürokratlarıyla yaptığı görüşmelerde gümrük kapılarında çalışan memurların, terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP yetkililerince tehdit edildiğini, “bundan sonra biz ne dersek onu yapacaksınız. Can güvenliğiniz bizim elimizde” dediklerini ilettiklerini ayrıca Van ile Saray ilçesi Kapıköy Gümrük Müdürlüğü arasındaki 95 kilometrelik yolu gümrük çalışanlarının her gün gidip geldiğini ve can güvenlikleri için tedbir alınmasını istediklerini belirtmelerine rağmen bakanlığın talepleri kulak ardı ettiğini söyledi.
KAÇIRILMA OLAYLARI TÜM GÜMRÜK KAPILARINA SİRAYET EDECEK
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Hükümet yetkililerinin tüm uyarılara rağmen gümrük kapılarında gerekli tedbirleri almadığını belirten Sami Çam, bakanlığın ve hükümetin sorumsuzluğu sonucunda toplamda 20 devlet memurunun PKK terör örgütünün eline düştüğünü ve insaflarına terk edildiğini ifade etti. Çam, “Türk Büro-Sen olarak endişemiz, Habur Gümrük Kapısı başta olmak üzere, Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı, Hakkari Esendere Sınır Kapısı ve Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı gibi diğer kritik sınır kapılarımızda terör saldırılarının artarak devam edeceği yönündedir.
Gümrük kapılarında can kayıplarının yaşanmaması için hükümet derhal önlem almalı, personelin kapılara gidiş gelişleri esnasında can güvenlikleri sağlanmalıdır.
Türk Büro-Sen olarak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Hükümeti, bu sorumsuz davranışlarından vazgeçerek, devlet memurlarının can güvenliklerini sağlamaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim