Sami Çam, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığı açıkladı.
Çam’ın basın toplantısına Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, İl Başkan yardımcısı M. İhsan Çıplak ile çok sayıda partili katıldı.
Ailenin ve ülkenin yaşamsal temel özelliklerinin birbiriyle örtüştüğünü kaydeden Çam, “Bireyin yaşamasını sağlayan temel ihtiyaçları ekonomisi ve güvenliğidir. Aynı şekilde Devlette ekonomik ve güvenlik alanında hayatını idame ettirir” dedi.
Çorum’da 87 bin emeklinin yaşadığını kaydeden Çam, “Emeklilerimiz ikinci baharını geçim derdinden yaşayamamaktadır ve bundan sonrası daha da felaket olacaktır. Çünkü hükümet Sosyal Güvenlik Kurumu da %75 olan emekli maaş bağlama oranını yüzde 35’e düşürmüştür. Bu da demektir ki bugünün parasıyla emekli olacak insan 450,00 TL emekli maaşı alacaktır” şeklinde konuştu.
Çam, konuşmasına şöyle devam etti:
“İşsizlerimiz, Ulukavak’taki işsizlerimiz bugün geriye dönüp baktığınızda Demirel hükümetleri Çorum’a Çimento Fabrikası’nı yapmış, istihdam sağlamıştır. Özal hükümetleri Çorum’a Şeker Fabrikası’nı yapmış Çorumluya ekmek vermiştir. Ey siz 13 yıldır iktidarda olanlar ve Çorum’dan 3 milletvekili, 4 milletvekili çıkartanlar devlet eliyle hangi fabrikayı Çorum’a kurdunuz? Savunma sanayini Çorum’a getirip 5000 işsizimize iş mi sağladınız? Eski siyasetçiler torpille işçi, devlet memuru alırlardı sizlerde taşeron şirkete eleman aldınız. İş-Kur’un kısa vadeli toplum yararına programlarıyla işsizliği düşüreceğinizi mi zannediyorsunuz?
Buharaevler Mahallesi’nde oturan memur kardeşim, ülkemde yoksulluk sınırı 3.300 TL iken sizler yoksulluk sınırı altında maaş alıyorken ev kiralarınızı, gıda harcamalarınızı ve çocuklarınızın eğitim giderlerini rahat bir şekilde karşılayabiliyor musunuz? Banka kredilerinizi ve borçlarınızı düzenli ödeyebiliyor musunuz?
Bahçelievler Mahallesi’nde oturan esnaf kardeşim, ticarethaneni işletme noktasında Halk Bankası’na, Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne, Bağ-Kur’a, SSK’ya ve devlete olan vergi borçlarınızı ödeyebiliyor musunuz? Geleceğini ipotek altına veren, gece gündüz çalışan kardeşim siz halinizden memnun musunuz?

ÇORUM’UN EN BÜYÜK SORUNU
BİREYİN GÜVENLİK SORUNUDUR
İlimizde en büyük sorunlarımızdan bir tanesi de bireyin güvenlik sorunudur. Bugün Çorumlu kardeşlerimiz sokakta giderken veya trafikte seyrederken kendi can güvenliğinden okuldaki çocuğunun güvenliğinden endişe etmektedir. Gün geçmiyor ki güzel ilimizde bir cinayet, bir uyuşturucu, bir yaralama, kadına şiddet olmasın. Aileler okula giden çocuklarının güvenliği için okul önlerinde çocuklar kadar velilerin sayısının fazlalığı da gözlerden kaçmamaktadır. Bunlar hep bir endişenin hep bir güvenlik sorununun getirmiş olduğu rahatsızlıklardır. Ülkücü Milliyetçi Hareketin iktidarında esas alacağı ve üzerine eğileceği iki temel esas konudan bir tanesi de bireyin güvenliğidir. Bireyin iş yerine huzurlu, okuluna huzurlu, caddeleri huzurlu, kendini güvende hisseden bir yapının sağlanması olacaktır.
Üniversitelerimizde yaşanan gerginlikler ve yaşanacak gerginlikler ben buradan da uyarıyorum Hitit Üniversitesi’nde de yaşanabilecek muhtemel gerginliklerde sayın rektörün ve il yetkililerinin de dikkatini Hitit Üniversitesine çekmek isterim. Ege Üniversitesinde yaşanan süreç ilimiz dede yaşanmaması için yetkililer gerekli önlemleri almalıdır. Fırat Çakıroğlu kardeşimizin şahadet şerbetini içmesi, bu harekete gönül veren inanmış kardeşlerimizin mücadele şevklerini kırmamış bilakis artırmıştır.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim