CHP Çorum Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili AdayıTufan Köse, İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve milletvekili adayları Muharrem Bozdoğan, Dinçer Solmaz ve Saim Topgül, İskilip, Bayat ve Uğurludağ’da seçim çalışmalarını sürdürdüler.
Esnaf ziyaretleri ve vatandaşlarla toplantılarda CHP’nin hedeflerini anlatan İl Başkanı Gürsel Yıldırım, AKP’nin “istikrar” söylemini “kendi saltanatlarının istikrarı” olarak nitelerken, vatandaşın yoksulluğa mahkûm edildiğini, çiftçinin tarlasını ekemediğini, esnafın siftahsız kepenk kapattığını, emeklinin ve emekçinin durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Dört yılda halkın refah seviyesini yükselteceklerini dile getiren Yıldırım, “CHP kadroları, tüm sorunları çözmeye muktedirdir” dedi.
Çorum Milletvekili Tufan Köse de, “Her kesimden insanımızın yarasına merhem olacak dolu dolu projelerle seçim kampanyasını başlattık. Telaşa kapılan AKP’liler tutturdular, kaynak nerede diye…Saltanatınıza kaynak buluyorsunuz da, sıra vatandaşa gelince mi kaynak bulunamıyor? Bizim kaynaklarımız hazır. Bu ülkede yoksulluğu bitirmeye kararlıyız” diye konuştu.
Milletvekili adayıMuharrem Bozdoğan, Çorum’un müteşebbis ruhlu insanlarının üretmeye, ihracat yapmaya gayret ettiklerini, ancak maliyeti olumsuz etkileyen faktörler yüzünden çıtayı istedikleri noktaya çıkaramadıklarını belirterek, “Sanayici ve işadamlarımıza destek olmak hepimizin görevi. Onlara destek verelim ki, istihdam sağlasınlar ve işsizlerimiz evlerine ekmek götürebilsinler” ifadesini kullandı.
Bozdoğan, “Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifi var: Beytül Mal’dan çalanın cenaze namazı kılınmaz, diyor. Gerçekten hem hırsız, hem Müslüman olunmaz” dedi.
Dinçer Solmaz, ekonominin çıkmaza girdiğini, icra dosyalarının tavan yaptığını anlatarak, “Hukuk her gün katlediliyor. Vatandaşın hukuka güveni kalmadı. Biz hukuka güveni yeniden tesis edeceğiz, yaşanabilir bir Türkiye’yi kuracağız. Ülkeyi yeniden şahlandıracağız” değerlendirmesini yaptı.
Ülkede bozulan birlik ve beraberliği yenibaştan sağlamanın ilk işleri olacağını belirten Saim Topgül ise, “Bizim meselemiz şahsi menfaat değil, daha mutlu bir Türkiye. Kul hakkı yemeyiz, yedirmeyiz.” dedi.




Editör: TE Bilisim