AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve parti yöneticilerinin de olduğu ziyarette Milletvekili Salim Uslu, Ziraat Odası Başkanlığına tekrar seçilen Mehmet Sayan’ı kutlayarak çalışmalarında başarı diledi.
Ziyarette gazetecilerin milletvekilliği adaylığı konusunda Ankara’dan aday olacağı yönünde çeşitli açıklamaların sorulması üzerine konuşan Uslu, seçim dönemleri yaklaştıkça zaman zaman spekülasyonların ortaya atıldığını ve bunu doğru bulmadığını açıkladı. “Ankara’dan aday olacak, sağlık problemleri var aday olmayacak” yönünde iddialar ortaya atılarak defolu bir hale getirilip kendilerini ön plana çıkartmaya çalışan çevrelerin olduğuna dikkat çeken Uslu, 7 Haziran’a kadar Çorum milletvekili olduğunun altını çizdi.
2001 yılında AK Parti’nin kuruluş sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (dönemin genel başkanı) kampa katılarak çalışmalar yaptığını hatırlatan Uslu, “O dönemler de milletvekili olmamız gündeme geldi. Ama istemedik. Nasip 2011 yılındaki genel seçimlere imiş. Bizim kaderimiz burada yazıldıysa, burada kalırız. Şimdi kalkıp 7 Haziran için senaryo üretilmesine gerek yok. 7 dakika sonrasına garantimiz var mı? Yok. Teşkilat terbiyesi aldık. Görev istenmez verilir. Partimiz bundan sonra da hangi görevi verirse layıkıyla yerine getiririz” dedi.
Doğmamış bir çocuğa don biçmenin anlamının olmadığını dile getiren Uslu, “Partimizin kuralları var. Parti kurullarının yerine kendilerini yerine koymakta kimsenin haddine değil. Bu tür söylemler ve açıklamalara itibar etmiyorum” ifadelerini kullandı.
Yaptıkları çalışmalarda partizanlık ya da şahsının adını ön planda tutmadıklarını belirten Uslu, “Bizler günü birlik politika yapmıyoruz. Politikacı bugünü düşünür. Devlet adamı ise, gelecek nesilleri düşünür. Biz de yarınki Yeni Türkiye'yi düşünüyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim