Milletvekili Salim Uslu'nun basın bürosundan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
“Bazı internet sitelerinde ve gazetelerde yer alan “Meclis’te oda kavgası çıktı”, “AKP’li vekiller TBMM’de oda kavgası yaptı” başlıklı asılsız, masa başında, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve milletvekillerinin itibarını zedelemeye yönelik yapılan haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur.
Bilindiği üzere 2 Temmuz Perşembe günü yapılan TBMM Genel Kuruluyla Başkanlık Divanı oluşmuş, aynı gün Anıtkabir ziyareti ve ilk toplantısını da gerçekleştirmiştir. Siyasi partilerin grup toplantılarında belirlediği Başkanlık Divanı üyeleri partilerin tasarrufu doğrultusunda farklı günlerde kamuoyuna duyurulmuştur. Parti gruplarında Divan Üyesi seçilen milletvekillerimiz odalarına peyderpey yerleşmişler ve teamül gereği de öncelikli olarak kendi partilerinden önceki dönemde aynı görevi yapan divan üyesinin odasını kullanmaktadırlar. Partilerin divan üyesi ve toplam üye sayısındaki değişiklik, bazı meclis başkan vekillerinin mevcut odasını kullanmak istemesi gibi sebepler odalarda birtakım yeni düzenlemeleri gerektirmiştir.
Yapılan ilk divan toplantısı sonrasında İdare Amirleri, odaların düzenlenmesini değerlendirmek üzere İdare Amiri Salim Uslu’nun odasında bir araya gelmişlerdir. Yapılan toplantıda; Başkanlık Divanı seçimi dolayısıyla boşalan 8 odanın kurası çekilmiş, odası bulunmayan 30 yeni milletvekilinin hükümet kurulması ve komisyon başkanları seçimi sürecinde boş bulunan komisyon başkanlıkları ile Halkla ilişkiler Binasında bulunan toplantı salonlarının geçici olarak tahsis edilmesine karar verilmiştir. Aynı toplantıda divan üyelerinin odalarının yerleşimi de görüşülmüştür.
Haberde yer alan oda konusuyla ilgili herhangi bir talimatım olmamıştır. Bolu’da bulunan divan üyemiz Fehmi Küpçü ile bire bir görüşmem olmadığı gibi Genel Sekreter yardımcımızın da böyle bir diyaloğu da olmamıştır. Tamamen hilafı hakikattir. Parlamentoyu ve parlamenterleri küçük düşürmeye yönelik asparagas bir haberdir. Konuyu kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim