Bütün Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde parti bayrağı ve flaması taşımaksızın sadece sadece ay yıldızlı Türk bayrakları taşıyarak bir demokrasi destanı yazdığını ve tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayan milletvekili Salim uslu, “Çorum’da bu güzel sahneyle el ele vermiş dostça, kardeşçe birbiriyle geçinen bir orman gibi kardeşçesine, bir ağaç gibi hür şekilde bir arada olan temsilcilerinizle sizleri selamlıyoruz. Çorum Bu güzel fotoğrafla Türkiye’ye örnek oluyor. Türkiye dünyaya, Çorum’da Türkiye’ye örnek oluyor. Bu güzelliği bozmak isteyen provokatörler, ajanlar veya aklı evveller olabilir. Falanca kişi filanca meşreptendir, mezheptendir, eşreftendir. Yada şu partidendir diye birliğinizi, dirliğinizi bozmak, huzurunuzu kaçırmak isteyebilir. Bunları derhal emniyete bildirin. İl başkanlarımıza bildirin. Bizim hareketimiz bir gönül hareketidir. Kimse gönül hareketinden dolayı gönlü kırılmamalıdır. Buna dikkat edeceğiz. Hele hele lale kellesi koparmak, trafik lambası kırmak yada ATM’leri yağmalamak bize hiç yakışmaz. Bize yakışmaz ahlaki de olmaz. Kim bun yanlışlara tevessül ediyorsa fırsat vermeyin” ifadelerini kullandı.
Demokrasilerde bedel ödemenin çok kolay olmadığını vurgulayan Uslu, “Ayrıca bugün ve yarın çok mühimdir. Bugün yedinci gün ayaktayız. Uykusuzuz. Gündüz işimizde gece nöbetimizdeyiz. Demokrasilerde bedel ödemek çok kolay olmuyor. Demokrasi böyle yaşanarak öğreniyor. Böyle yaşanarak yaşatılıyor. Nedir demokrasi insanın insanca muamele ettiği rejimin adıdır. Onun için hepimiz kardeşiz. Hz. Ali’nin dediği gibi ya dinde kardeşin, yada hilkatte eşindir. O sebeple de birbirimizin acısını paylaşarak azaltmak, sevincini de paylaşarak artırmaya gayret edeceğiz. Onun için bu gece çok mühimdir. Cuma geceleri çok önemli gecelerdir. Haftanın sultanı ama darbecilerin tercih ettiği bir gündür. O yüzden hep beraber bu gece meydanda olacağız. Ta ki cumhurbaşkanımızdan tehlike geçmiştir evinize dönün deyinceye kadar” diye konuştu.
Demokrasi mücadelesinin milletin galibiyetiyle sonuçlanacağının altını çizen Uslu, “Şu güzel birliktelik çok önemlidir. Biz bunun devamına kararlıyız. Bunun devamını getireceğiz. Çünkü seçilinceye kadar siyasi partilerimiz farklı olabilir. Seçildikten sonra hepimiz Çorum’un, Türkiye’nin Türk milletinin vekilleriyiz. Çorumluyuz ve birbirimizden sorumluyuz. Bir haftadır sürdürdüğümüz demokrasi mücadelemiz milletin galibiyetiyle sona erecek. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Namlusuna güvenenler, jetlerine güvenenler egemenlik hakkını bizim elimizden asla kat'iyen alamayacaklardır. Bu kararlığımız inancımız, sevgimiz, imanımız devam ettikçe onların jetleri tankları vız gelir tırıs gider” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim