Doğa okullarının 104. Kampusu olarak açıldığını anlatan Etli, iyi bir ekip oluşturduklarını belirtti eğitimin yanında öğrencileri fiziki olarak ta hazırlamak istediklerini belirten Haydar Etli öğrencilerin kapalı kalması yerine sosyalleşmesi gerektiğini ifade etti.

Haydar Etli,  “Bir de sağlık meslek lisemiz var. Bu liselerimiz büyük sıkıntılar yaşadı. Unvan düşürülmesi gibi bir konu vardı. Staj ücretlerinin ödenmesi ile ilgili protokoller var. Yasal ücret ödenmediği gibi ödenirse de bazı illerde okullardan geri isteniyor. Mezunlar hemşire yardımcısı olarak görünüyor ancak daha önce hemşire olarak geçiyordu yeniden hemşire olarak mesleklerini yapmaları için desteğinizi bekliyoruz” dedi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da konuşmasında, Doğa Okullarının Çorum’da kurulmasının önemli olduğunu söyledi.

Eğitimin gerekliliği kadar mesleki eğitimin de önemli olduğunu anlatan Uslu, belirli bir alanda yetişmiş gençlerin, ülkenin gelişmesinde katkısı olacağına inandığını vurguladı. Donanımlı insan yetiştirmenin özellikle eğitim kurumlarının görevi olduğunu anlatan Uslu, diplomalı işsizler yerine teknik bilgiye sahip insanlara ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim