Dünya Kadınlar Günü’nün bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm aranması için bir zemin sağladığını belirten Uslu, şu açıklamayı yaptı:
“Ülkemizde kadın-erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda atılan adımlar, ülkemizin uluslararası insan hakları standartlarına erişmesini sağlamıştır. Bu özelliğiyle de bölgemizdeki birçok ülkeye örnek teşkil edebilecek niteliklere sahip olmamıza da imkân tanımıştır.
Hükümetimiz döneminde yapılan bazı çalışmalar; Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanunu 8 Mart 2012 tarihinde çıkarttık. Aile Mahkemelerini kurduk ve Ailenin Korunmasına Dair 4320 Sayılı Kanunu etkin hale getirdik. 12 Eylül 2010 referandumunda muhalefet partileri "hayır" oyu kullanırken AK Parti olarak Kadınlara pozitif ayrımcılık öngören Anayasa değişikliğini getirdik ve toplum "evet" dedi. 2003’te yürürlüğe giren 4857 Sayılı İş Kanunumuz, işçi-işveren ilişkilerinde ‘cinsiyet ayrımı’ ve diğer ayrımcılıkları ortadan kaldıran bir felsefeyle hazırlanmıştır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim