Osmancık’ın Çampınar Köyü'nde yaşayan 97 yaşındaki Yazar Salim Savcı’nın henüz basılmamış eserlerine ve yaşından dolayı ilgilenemediği 20 yıllık kütüphanesine Osmancık Belediyesi sahip çıktı.

Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci aynı zamanda ÇORUM HABER Yazarı da olan Salim Savcı’yı köyünde ziyaret etti. İlerleyen yaşına rağmen halen yazmaya devam eden Savcı’ya verdiği mücadeleden dolayı teşekkür eden Cebeci, 11 bin kitabın bulunduğu kütüphanenin belediye tarafından yaşatılacağını söyledi.

Yazar Salim Savcı’nın adının da ilçede kurulacak kütüphanede yaşatılacağını belirten Hüseyin Cebeci “Değerli yazarımız Salim Savcı, 97 yıllık ömrünü yazmaya ve kitaplara adamış bir isim. Köyde kurduğu kütüphanede yıllardır çocuklara okuma sevgisini aşılamaya çalıştı. Onun emeklerinin yaşaması lazım. Bugüne kadar 73 basılı eser yayımlayan Salim Savcı, 30’un üzerinde de basılmamış eseri var. İnşallah bu eserlerinin de baskısını yaptırarak okuyucuyla buluşturacağız.” dedi.

SALİM SAVCI KÜTÜPHANESİ

Yazar Salim Savcı’nın köyündeki kütüphanesinin ilçedeki Kent Park’ta (Mustafa Kemal Atatürk Parkı) yeni nesil sosyal bir kütüphaneye dönüştürüleceğini belirten Hüseyin Cebeci, kütüphanenin bir bölümünün de yalnızca yazara ait eserlere ayrılacağını ifade etti.

İlerleyen yaşından dolayı artık kütüphanesi ile ilgilenemediğini belirten Salim Savcı, tek arzusunun kütüphanesinin yaşaması olduğunu belirterek ilgilerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’e ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci’ye teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim