Bahçelievler Mahallesi’ndeki Şenyurt 2’nci Cadde üzerinde, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait 4 bin 403 metrekarelik alan, Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu’na 18 derslikli ek bina yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti.

Yapım ihalesini kazanan firmaya geçen yıl Kasım ayında yer teslimi yapılmasının ardından şu ana kadar temel kazısının ardından sadece birinci katta çalışma yapıldı. İddiaya göre, söz konusu çalışmanın ardından firma ile yaşanan sorun nedeniyle okul inşaatındaki çalışmalar durdu. Firma tarafından 300 iş günü içerisinde tamamlanması gereken okul inşaatının durması, başta veliler olmak üzere mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Okul inşaatı uzun süredir durduğunu belirten veliler, “Şu an temel atıldı ve birinci katın çalışması yapıldı. Sonra öylece bırakıldı. Yüklenici firma ile sorunların olduğu belirtiliyor. Bu sorunlar biran önce ortadan kaldırılıp okul inşaatının devam etmesini istiyoruz” diyerek, tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından sorunun giderilmesi için yüklenici firma yetkilileriyle görüşme yapıldığı öğrenildi. Firmaya verilen sürenin dolmasından sonra yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde cezai işlem yapılacağı kaydedildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim