Halil İbrahim Kaya başkanlığında Pazar günü düzenlenen toplantı açılış yoklaması ile başladı. Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla devam eden toplantıda gündeme geçilmeden önce İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Katip Üye Ünal Cevizci, AK Partili Mustafa Alagöz, CHP’li Haydar Erdem, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması sebebiyle birer konuşma yaparak herkesin bir gün engelli olabileceğini hatırlattılar.

Toplantıda daha sonra ise Yurdanur Özzehinli ve Yusuf Kaya tarafından spastik engellilerin eğitim durumları hakkında verilen önerge ele alındı. Önerge incelenmek üzere Eğitim Komisyonu’na havale edildi. Spastik engellilerin akıl sağlığının yerinde olduğunu, bazı durumlarda aralarından çok başarılı insanlar çıktığını söyleyen Yurdanur Özzehinli, onlara yönelik kamuoyundaki yanlış bilgilerin giderilmesi ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gündem dışı konuşmaların ardından ise gündeme geçildi. Buna göre mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait merkez Tepecik Mahallesi Köpeklik mevkiinde bulunan 3 bin 696 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazın anaokulu binası yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne tahsisi ile ilgili gelen önerge incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda daha sonra ise mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait merkez Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan 4 bin 402.54 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 18 derslikli Salim Akaydın Ortaokulu’na ek bina yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne tahsisi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı raporu Mustafa Çelik üyelerin bilgisine sundu. Komisyonun uygun gördüğü tahsis oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının son gündem maddesi ise ilimiz Mecitözü İlçesi’ndeki turistik çalışmalarla ilgili Turizm Komisyonu tarafından hazırlanan rapor İkram Şahin tarafından üyelerin bilgisine sunuldu. İl Genel Meclisi’nin bir sonraki toplantısının bugün yapılması kararlaştırılarak oturum bitirildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim