Her iki saldırının toplumsal huzuru bozmaya yönelik olduğunu belirten Rumi Bekiroğlu, “Milletin huzuruna yönelen bu saldırıların arkasında karanlık güçler var." dedi.
Bekiroğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Son günlerde yurdumuzun çeşitli bölgelerinde yaşanan terörist saldırılar ülkenin her ferdini derinden etkilemiştir. Bu saldırıların, insanları birbirine yakınlaştıran ve kırgınlıkların son bulduğu Ramazan ayında bile yaşanması, terörün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan tüm teröristleri lanetliyoruz. Saldırıların üzüntüsünü yaşarken kirli emellerin bizi ayırma girişimlerine karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Farklılıkların yüzyıllarca kardeşçe hüküm sürdüğü coğrafyamızda beraberliğimizi bozmaya çalışan herkese kardeş kalacağımızı bir kez daha göstereceğiz. Bu düşünceler ile hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum.”
Öte yandan AKP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç da terör olaylarına ilişkin yayımladığı kınama mesajında, “Mübarek aylarda bizlere bu acılara yaşatanlar bilsinler ki kat be kat fazlasıyla aynı acılara gark olacaksınız! Üst akıllarınızdan aldığınız akıllarla yaptığınız saldılar galibiyetiniz değil mağlubiyetiniz olacak. Biliyoruz, inanıyoruz ki bu acılar son bulacak. Eli kanlı terör örgütü ve destekçileri hak ettiğiniz sonu en kısa zamanda yaşayacaksınız. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek.” ifadelerine yer verdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim