Mesajında, Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıyı nefretle kınadığını ifade eden Başkan Kılıç, “Bu çirkin saldırıyı demokrasimize yapılan bir saldırı olarak görüyorum. Hain darbe girişiminden sonra Türkiye'de ki tablodan rahatsız olanlar var. Darbecilerin de, şu anda Türkiye'yi hedef alan teröristlerin de amacı bu birlik beraberliği bozmaktır. Sebebi ne olursa olsun Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz” dedi.
Ne teröre karşı dik duruşunu gösteren siyasi partilerin ne de kendilerinin tutumlarını değiştirmeyeceklerini ifade eden Yalçın Kılıç, “Hiç kimse bu tür saldırılardan medet ummasın. Bu tür hain saldırılar, ülkemizde birliği, beraberliği, barışı ve huzuru bozmak için yapılan hain eylemlerdir. Yapılmaya çalışılan, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da ki tabloyu parçalamaya çalışmaktır. Siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, ordu ile polisle tek yürek olan Türkiye'yi ayrıştırma noktasında yapılan bir saldırıdır. Çatışmada şehit olan askerimize Allah’tan rahmet ailesine sabırlar, yaralı olan askerlerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
GÜR DE KINADI
Çorum Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı ve ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür de Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan silahlı saldırıyı kınadı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındaki heyetin yara almadan kurtulduğu saldırıda bir askerimizin şehit düşmesinin adeta yüreğimizi yaktığını ifade eden Gür, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınadığını kaydetti.
Türkiye'nin bir çok noktasında gerçekleşen hain terör saldırıları karşısında birliğimizi ve beraberliğimizi en güçlü şekilde korumamız gerektiğini dile getiren Recep Gür, “Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı iç barışımızı tehlikeye atarak kaos oluşturmak amacıyla gerçekleşen alçakça bir olaydır. Saldırı sırasında şehit düşen askerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyor, Ülkemize ve Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. (Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim