“Son aylarda kadim medeniyetimizin bizlere manevi hediyesi olan değerlerimize birlik ve kardeşliğimize ve bu toprakların güzel insanlarının huzurunu bozmaya yönelen terör saldırılarıyla karşı karşıya gelmekteyiz” ifadesini kullanan Kılıç, gerçekte bu saldırıların toplumun bütün kesimlerine yapılan bir saldırı olduğunu bildirdi.
Kılıç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Aslında bir arada yaşama kültürünü önce Arap yarımadasında asrı saadette sonra Endülüs’te Selçuklu ve Osmanlılarda dünyaya öğreten gösteren ve yaşatan bir medeniyetin mirasçıları olarak ülkemizde yaşanan bu olaylar karşısında topyekün olarak bir karşı duruş sergilemeliyiz. Çünkü bizim medeniyetimizde Türk, Kürt, Çerkez, Abaza, Gürcü, Alevi, Sünni, Arap yoktur. Bizim medeniyetimiz özelliği tüm kimliklerimizi bırakıp manevi kardeş olma esasına dayanır. Bu yüzden tüm milletimizce oynanan oyunun farkında olmalıyız.
Bu saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu saldırın bir daha olmaması için gerekenlerin yapılmasını diliyor, ülkemizin önde gelen STK sı olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizi yüce milletimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim