Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı’nda vatandaşlar; konservelik ve menemenlik domates ile salçalık kırmızı biber almak için ucuz ürün arayışına girdi.
Sabah erken saatlerde pazarın yolunu tutan yurttaşlar; hem pazarın canlanmasına hem de ticari haraketliliğin yaşanmasına vesile oldu.
Pazarcı esnafı bu yıl konservelik ve salçalık ürünün bol olduğunu belirtirken; kırmızı biber 2 liradan, domates ise 1 TL’den alıcı buldu.



“FİYATLAR MAKUL”

Çorum Merkeze bağlı Karaburun Köyü’nde yetiştirdiği tarla domatesini 1 liradan satışa sunan pazarcı esnafından Mustafa Mensur, sezonun erken başladığını ve fiyatların bu yıl da makul olduğunu belirtti.
İnsanların bütçesine göre alım yaptığını ifade eden Mensur, “Konserve zamanı geldi. Pazarda 50 kuruşa da domates satılıyor 1 liraya da. Fakat ucuz sera domatesinden konserve yapılmaz. En lezzetli menemen köy domatesinden olur” dedi.



“SALÇALIK BİBER 2 LİRA”
Samsun’un Bafra ilçesinden getirdiği kırmızı biberleri 2 liradan satan Bilal Uzel ile eşi Gülser Uzel, geçen haftalara göre satışlarının yarı yarıya düştüğünü söyledi.
Bilal Uzel, “Zaman değişti, biber salçası yapan kalmadı. 3-5 yıl önce kırmızı biberi kasa kasa satıyorduk. Şimdi 5 kilo alan olursa seviniyoruz” diyerek salçalık bibere rağbetin azaldığını kaydetti.



“BİBER SALÇASI ÇOK LEZZETLİ”
Pazarcı esnafından Seydi Solak da, biber salçası yapımı hakkında bilgiler verdi. Solak, “Biberler yıkanıp temizlendikten sonra, robotta çekilir. Daha sonra kaynatılarak soğumaya bırakılır. Cam şişelere aktarılır ve dolapta muhafaza edilir. Tadı, domates salçasına göre daha lezzetlidir. Sabah kahvaltısında ekmeğe sürülerek de yenilebilir. Ağzının tadını bilen ev yapımı biber salçasından asla vazgeçmez” dedi.
(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim