Çorum’da hayvanseverler felçli bir köpeği yeniden özgürlüğüne kavuşturdu.
Trafik kazası sonucu felç geçiren ve arka iki ayağı sakat kalan sokak köpeği için yürüteç yapıldı. Çorum Hayvan Barınağı’nda bakılan köpek, yürüteç sayesinde yeniden gezmeye başladı.
Belediye’ye ait barınağa yaklaşık 7 ay önce getirilen, arka bacakları sakat sokak köpeğine hayvanseverler yardım eli uzattı. Geçirdiği kazadan sonra felç olan ve yürüyemeyen “Ekin” isimli köpek yürüteç yardımı ile hayata tutundu. Hasan Aydoğdu isimli hayvansever trafik kazasında sakat kalan köpekle barınağa getirildiğinde karşılaştığını söyledi. Aydoğdu, Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Gökçe Erdoğan ile birlikte Ekin’e yardımcı olmak için girimde bulunduklarını, burada bir ortopedi merkezinin yardımıyla yürüteç yaptırdıklarını belirtti.
Hayvanseverin girişimi sonucunda ortopedi merkezinin ücretsiz olarak yaptığı yürüteç barınağa götürülerek köpeğe takıldı. Önce tedirgin olan köpek bir süre sonra tekerlekli yürütecine alıştı ve barınağı bahçesinde gezmeye başladı. Yürüteci yapan ortopedi merkezi çalışanı Mustan Balcı ise ilk defa ilk defa böyle bir çalışma yaptıklarını ve başarılı oldukları için mutlu olduklarını söyledi.
Hayvanseverler Ekin’in artık özgürce yürüyüp, koşabilecek olmasının mutluluğunu yaşadı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim