Şimdi de, ülkemizin en önemli şairlerinden Şükrü Erbaş, Arinna Kültür ve Sanat Topluluğu’nun konuğu olarak yarın saat 14.00’te Çorum Belediyesi Turgut Özal Konferans Salonu’nda okurları ile buluşacak.

Erbaş, Arinna Müzik Grubu’nun türküleri ve müziği eşliğinde şiir dinletisi, söyleşi ve imza günü gerçekleştirecek.

Etkinlik sürecinde ülkemizin önemli karikatüristlerinin çizdiği Şükrü Erbaş karikatürlerinin de sergileneceği belirtildi.

Cumartesi günü akşamı ayrıca ünlü şair Şükrü Erbaş’ın da katılacağı Arinna Kültür ve Sanat Topluluğu Dayanışma Yemeği düzenlenecek.

Arinna Kültür ve Sanat Topluğu Yürütmesi adına Mehmet Öztürk tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde; şiire, müziğe, sanata gönül veren bütün halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz” denildi.

Öztürk yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Kültür ve sanat topluluğumuzun adı neden Arinna oldu? Arinna; Hitit yazılı kaynaklarına göre “Güneş Tanrıçasının Kenti” olarak bilinir. Arinna kentinin en önemli dinsel tanrısı, şehrin koruyucusu olan “Güneş Tanrıçası”dır.

Arinna’nın Güneş Tanrıçası Hitit Devleti’nin ve ordularının koruyucusudur. Ayrıca Arinna’nın Güneş Tanrıçası, Hitit dininde ‘Ana Tanrıça’ özelliğini de taşır. Arinna, kafasının etrafında güneşi sembolize eden bir halka ile betimlenir.

Sanatın, daha çok insana ulaşabilmesi adına 2019 Mart ayında kurulmuş bir topluluktur. Bu topluluğu; şair, yazar, ressam, müzisyen, fotoğraf sanatçısı, tiyatrocu, karikatürist, senarist gibi sanatın farklı alanlarında üreten, katkı veren insanlar tarafından kurulmuştur.

Arinna Kültür ve Sanat Topluluğunun amaçları:

Sanatın toplumu birleştirici gücünden yararlanılmasını, sanatın içinde yeşeren sevgiyi, barışı, kardeşliği paylaşmayı, estetik beğeniyi yükseltmeyi, sanatsal yaratıcığı ortaya çıkarmayı, iyiye ve güzele ulaşmayı, doğaya, yaşama, insana sayı duymayı, birlikte üretip, ürettiğini toplumla paylaşmayı hedefleyen bir topluluktur.

Arinna Kültür Sanat Topluluğu tarafından geçmiş dönemlerde yapılan etkinlikleri sıralarsak; 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde “Kıtalararası Şiir Buluşması” temalı şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Şiir dinletimizde Fransız, Çin, Afrikalı şiire gönül veren insanlar kendi dillerinde, şehrimizin şairleri şiirleri ve şiir seven insanları şiirlerini okudular. ÇOFSAD (Çorum Fotoğraf Sanatı Derneği) tarafından AHL Park’ta düzenlenen serbest resim sergisinde Arinna Müzik Topluluğu müzik dinletisi gerçekleştirildi.

21 Haziran tarihinde, 17 ressamın 30 eseri Pirbaba Parkı’nda sergilenip sanatseverlerin beğenisine sunuldu, etkinlikte Arinna Müzik Topluluğu’nun canlı müzik performansı gerçekleştirildi.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim