Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda bir anda gündeme düşen “AK Parti Genel Merkezi’nden gelen yazıya göre Başkan Gül aday olamayacak” içerikli haberler hakkında sıcağı sıcağına açıklama yapan Gül, söz konusu haberleri “yalan ve doğru olmayan haberler” olarak nitelendirdi.

“Bu tür yalan haberleri yapanlar bununla kime yaranmak istiyorlar, bunu anlamakta güçlük çekiyorum” diyen Gül, “Herkesi ahlaki normlarını en üst seviyeye çıkarmaya davet ediyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın başkanlığında Belediye Meclisi Grup Toplantısı yaptıklarını ve bu toplantıda Seçim İşleri Başkanlığı’nın bir yazısının geldiğini belirten Gül, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu yazıda ‘mevcut belediye başkanları aday adayı olmayacak’ deniliyor. Buradan ‘ya aday yapacaklar ya da teşekkür edecekler’ sonucu ortaya çıkıyor. Buradan ‘aday olmayacak, aday yapılmayacak’ lafını nasıl çıkardılar, güçlük çekiyorum doğrusu. Herkesin bizi dürüstlüğe davet ettiği yerde ben de bu haberi yapanları dürüstlüğe ve mertliğe davet ediyorum. Tüm belediye başkanları adına alınan kararı Zeki Gül için yorumlayanları Allah’a havale ediyorum. Sayın il başkanımız orada açıklamasını yaptı. Belgeleri de gösterdi. Bunu sağa sola çekmenin bir anlamı yok.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim