Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, bayram tatillerinde gerek şehirlerarası, gerekse şehir içi trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekerek, bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları uyarısında bulundu. Şahin, trafik kazalarının birçoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade etti.
Sürücülerin emniyet kemerlerini sürekli takılı halde trafikte seyretmelerini isteyen Şahin, "Bayramlarda ambarlar kapalı oluyor. Kamyonlarımız trafikten çekiliyor. Sadece yolcu taşımacılığı yapan otobüslerimiz var. Onlarda 4 saatten fazla araç kullanmıyorlar. Gittikleri yerlere çift şoför gidiyor. Hususi otomobil sürücülerimiz ihlal yaparak 10 saate kadar araç kullanabiliyorlar. Bu sürücülerimiz yollarda dinlenmeli. Otobüs sürücülerimiz zaten bu kurala dikkat ediyorlar. Özel araç kullananlar sadece hız kurallarına uymaya çalışıyorlar, oysaki yola uykusuz ve yorgun devam edilmemeli. Trafik yoğunluğunun fazla olması ister istemez trafik kazalarının da artmasına neden olacaktır. Oluşan trafik kazaları nedeniyle her bayramda yaşanan üzücü görüntülerin bu bayramda ortaya çıkmamasını temenni ediyorum. Sürücülerimiz bu konuda çok daha dikkatli olsunlar. Yorgun, uykusuz bir şekilde araç kullanmasınlar. Emniyet kemerlerini mutlaka taksınlar ve hız limitlerine uysunlar. Özellikle gece seyahat eden sürücülerimizin dikkati belirli bir sürenin sonunda dağılır, karar verme ve uygulama refleksleri zayıflar. Bu nedenle sürücü yorulduğunda ve uykusu geldiğinde mutlaka mola vererek dinlenmeli. Sürücülerimizin bu tür durumlarda yavaş seyretmesi, ani frenden kaçınması olası bir kazanın önüne geçmede etkili olacaktır. Sürücülerimizin ihmalkâr olmamasını istiyoruz. Alınacak ve uygulanacak her türlü tedbir sevdiklerinizin üzülmesini önleyecektir” dedi.
Sürücülerin yorulunca mutlaka yol kenarında bulunan dinlenme tesislerinde dinlenmeleri ve yorgunluklarını attıktan sonra yola devam etmeleri tavsiyesinde bulunan Şahin, "Takdir Allah'tan ama tedbir ve dikkat sizlerden gelecektir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. Bu güzel bayramı sevdikleriniz ile geçirmeniz için trafik kurallarına uyun. Sevinç dolu olan bu günlerimizi hüzne çevirmeyin" diye konuştu.
Şahin, ayrıca, ön koltuklarda küçük yaşta çocukların oturtulmaması ve uzun yola gidecek sürücülerin araçlarının bakımlarını mutlaka yaptırması gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim