Oda Başkanı Şahin, bayramlarda herkesin sevdiklerine kavuşmak üzere yollara çıktığını, bu nedenle trafik hareketliliğinin çok yoğun yaşandığını hatırlattı. Tahsin Şahin, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmelerini istedi.

Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Şahin, şunları kaydetti: “Sürücülerden hız limitini aşmamalarını istiyoruz. Seyahatlerini, gün içinde uygun saatlere yayarak, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları gerekiyor. Herkes kendi şeridini kullanmalı. Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmaları ve araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları konusunda herkes dikkatli olmalı. Sürücüler, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınmalı, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takınmalı.”

“YOLA UYKUSUZ VE YORGUN ÇIKMAYIN”

Oda Başkanı Şahin, bayramlarda belli noktalarda araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat arttığını belirterek, “Yola 1-2 gün önceden trafiğin az olduğu saatlerde çıkılmalı. Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın. Bayramlarda yoğunlaşan trafik kazaları hepimizi üzüyor. Ama trafik kurallarına uyma konusunda sıkıntı sürüyor” şeklinde konuştu.

Şahin, bayramda şehirlerarası seyahate çıkacak sürücüleri de gidiş ve dönüş zamanlamasını iyi ayarlamaları konusunda uyardı. Yeni kazalara sebep olmamak için sürücülere büyük görevler düştüğünü ifade eden Şahin, “Yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışın. Çünkü bayramlarda artan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak durdurabilir ve azaltabiliriz. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayandır. İyi sürücü yol verir, yol gösterir ve hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez” ifadelerini kullandı.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim