Ahlatcı Döviz ve Kuyumculuk Müdürü İsmail Şahin, altın ve döviz piyasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Altının 95 liraya kadar düştüğünü belirten Şahin, düşüşün devam etmeyeceğini, yakın bir zamanda tekrar yükselişe geçeceğini söyledi.
Altının güvenli bir yatırım aracı olduğunu ifade eden Şahin, “Altın, birkaç ay öncesine kıyasla değer kaybı yaşadı. 105 liraya kadar yükselen altın, şu günlerde 95 liraya kadar düştü. Ama altın hâlâ güvenli bir yatırım aracı. Altının tekrar yükselişe geçeceğini tahmin ediyor, insanların altına yatırım yapmalarını tavsiye diyoruz. Şuan ki seviyeler, altına yatırım yapmanın tam zamanı” dedi.
Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımı beklentisi sebebiyle, gelişmekte olan ülkelerin paralarında değer kaybı yaşandığını belirten İsmail Şahin, dövizin durumunu da değerlendirdi.
Şahin, “Türkiye’nin güvenlik sorununun olması, hükümetin henüz kurulamaması ve FED’in faiz artırımı beklentisi Türk Lirası’nın değer kaybetmesine neden oldu. Böyle bir dönemde yabancı yatırımcı da ülkemize yatırım yapmaktan vazgeçti. Bu da piyasalarda durgunluk yaşanmasına neden oldu” dedi.
Ahlatcı Döviz ve Kuyumculuk Müdürü İsmail Şahin’den alınan bilgiye göre dövizin alış ve satış fiyatı ise şöyle: “Dolar 2,7770 TL alış, 2,7800 TL satış; Euro 3,043 TL alış, 3,047 TL satış; çeyrek altın 159 TL alış, 161 TL satış, gram altın 97,5 TL alış, 99 TL satış”



(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim