Çorum Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç Dr. Ümit Görkem yaptığı açıklamada 11 Ekim tarihinde hastanede üzücü bir olayın yaşandığını belirterek, milletin içinden çıkan sağlık çalışanlarının taşıması çok zor şartlar altında hizmet vermeye çalışırken yapılan bu muamelenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Son dönemlerde yapılan araştırmaların, hekim ve sağlık personelinde tükenmişlik sendromunun inanılmaz oranlarda yükseldiğini ortaya koyduğunu belirten Görkem, ruhen ve bedenen sağlıklı olmayan sağlık çalışanlarının topluma sağlıklı hizmet verme olasılığının olmadığını söyledi.

Yetkililerden sağlıkta şiddet ile bu sorunun bir sosyolojik problem olarak algılanmasını, çözüme yönelik kapsamlı çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesini ve çözüm noktasında tüm ilgili sivil toplum örgütlerinin önerilerine de değer verilmesini istediklerini anlatan Çorum Tabip Odası Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ümit Görkem, “Artık her olay sonrası basit geçmiş olsun dilekleri bizleri mutlu etmiyor. Yaralarımızı sarmıyor. Bu sorunu çözecek iradenin ortaya konmasını istiyoruz. Unutmayalım ki sağlıkta şiddete sadece sağlık çalışanı değil tüm toplum maruz kalmaktadır” dedi. Açıklamada Çorum Aile Hekimleri Derneği, Sağlık-Sen Çorum Şubesi, Genel Sağlık İş Çorum Şubesi, Türk Jinekoloji Obstetrik Derneği Çorum Şubesi ve Özİş Sendikası Çorum şubesi yetkilileri de hazır bulundu.

Yapılan basın açıklamasının ardından saldırıya uğrayan Dr. Macit Yalçın’a Çiçek verildi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim