Son olarak Osmancık Devlet Hastanesi’nde bir sağlık çalışanının şiddete maruz kalarak darp edildiğini söyleyen Gök, Şifa bekleyen insanlara yardım eden çalışanlara şiddet uygulayanların her şeyden önce tüm milletin sağlığının da bir numaralı düşmanı olduğunu vurguladı.
İnsanlıktan nasibini almamış, milletin sağlık hakkını engelleyen ve bir sağlık çalışanını darp etme gibi çirkin bir davranışta bulunanları kınadıklarını anlatan M.Fatih Gök, bu şiddet olayının hastanede yaşanan ilk olayda olmadığını belirtti.
Daha öncede şiddet olaylarının meydana geldiğini hatırlatan Gök, yaşanan bu olaylara karşı yöneticilerin önlem almaması, çalışanların can güvenliği için yeteri kadar tedbirli davranılmaması ve bu konunun ihmal edilmesi nedeniyle, şiddetin artarak devam ettiğini vurguladı. Yetkililerden şiddete karşı önlem almalarını isteyen Gök, bu sayede çalışanların rahat ve huzurlu bir şekilde hizmet üretebileceklerini dile getirdi.
Gök yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Sağlık çalışanına şiddet, kamu görevlisine darp olarak algılanıyor ve cezai yaptırımı az. Cezaların caydırıcı olması için TCK’da bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlıkta şiddet sadece basit bir darp olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın sağlık hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suçlarının da cezası olmalıdır.
Tutuklu yargılama gibi caydırıcılığı olan unsurlar hayata geçirilmelidir. Bu konuda da artık sabrımız kalmamıştır. Bir an önce sağlık çalışanlarının şiddetin en aza indirilmesi adına bekledikleri çalışmalar hayata geçmelidir. Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır. Güvenli çalışma sağlık çalışanlarının hakkıdır.
Onlarca torba yasa çıkaranlar bu acil ve elzem isteğimizi ne hikmetse bir torbaya sıkıştıramıyorlar
Türk Sağlık-Sen olarak arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, şiddeti uygulayanları kınıyor ve artık şiddet son bulsun diyoruz.”
(Türk Sağlık Sen Çorum Şubesi)
Editör: TE Bilisim