Son olarak sağlık çalışanlarına yönelik Ankara Keçiören’de yaşanan şiddete tepki göstererek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Saatcı, sağlıkçıların haklı taleplerine artık karşılık verilmesi, kimsenin üzerinden sorumluluğu atmaması ve Nisan ayında çıkarılan Sağlıkta Şiddet Yasası’nın tavizsiz şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.
Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesiyle yüzlerinin gülmesinin gerektiğini anlatan Saatcı, “Hem pandemiyle hem de sorunlarla boğuşan yorgun sağlık çalışanlarının haklı talepleri artık karşılık bulmalı” dedi.
Sağlık çalışanlarına karşı hakaret ve darp olaylarının arttığına vurgu yapan Ahmet Saatcı, “Şiddet olaylarında genelde COVID-19 hastalarının ya da hasta yakınlarının olduğunu görüyoruz. Bu durumun kabul edilmesi mümkün değil. Şiddeti uygulayanlara karşı asla ama asla müsamaha gösterilmemeli. Yasal ve vicdani bütün mekanizmalar tavizsiz işletilmeli. Sağlık çalışanlarımız virüsle mücadele edebilir ama zorbalıkla, şehir eşkiyalarıyla asla mücadele edemez.  
Yasaların adaletin tesisi için vardır. Sağlık çalışanlarını ve sağlık sistemini tehdit eden bu sorun karşısında herkesin ve her kurumun elbirliği ile mücadele etmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanları bu durumu hak etmiyor; verilen emeğin, gösterilen fedakârlığın, yürütülen üstün çabanın karşılığı şiddet olmamalı. Bu nedenle, adli süreçlerde şiddet uygulayanlara ödüllendirir gibi sözde cezalar verilmemeli. Şiddet sağlık çalışanlarımızın makûs talihi değildir. Bunun için özellikle bugün çok daha ihtiyaç duyduğumuz sağlık çalışanlarımızın yanında olmalıyız, destek olmalıyız. Sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmak her şeyden önce vicdanın gereğidir” diye konuştu.
Döner sermaye adaletsizliğinin gün geçtikçe derinleştiğini vurgulayan ve yetkililerin sistemi adaletli hale dönüştürmesi gerektiğini dile getiren Saatcı, 1 Ağustos 2020’den itibaren 3 ay süreyle ek ödeme verileceği ifade edilmiş olmasına rağmen,  belirsizliğin devam ettiğini, bu ödemelerin canla başla çalışan sağlık personeline pandemi döneminde kesintili değil kesintisiz olması gerektiğini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilisim