Vali Mustafa Çiftçi ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün de hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, dünyanın merkezi, sevginin, kardeşliğin ve kadim medeniyetlerin başkenti Çorum’a gelen Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’den bir takım güzel müjdeler aldıklarını söyledi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Meşe de, Çorum’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çorum bizim için de önemli bir şehir. Özellikle Hitti Üniversitesi’nin bilimsel çalışmalara yönelik katkılarının önemli olduğunu görüyoruz. Hitit Üniversitesi’yle birlikte tıbbi ilaç konusunda işbirliği yapacağız. Üniversitenin burada önemli bir laboratuvarı var. Bakanlık olarak tıbbi cihazların kalibrasyonunu buradaki laboratuvarda yapıyoruz” dedi.

“Sağlıkta gelecek” konusunu ele almak üzere Çorum’a geldiğini kaydeden Meşe, “Çorum’da sağlıkta geleceği konuşacağız. Dünya gelişiyor. Dünyadaki gelişmelere paralel bizim de gelişmemiz gerekiyor. Dünyayı takip etmeliyiz, geride kalmamalıyız. Sağlık da en az savunma kadar stratejik bir konu” diyerek, özellikle ilaçta ve cihazlarda yerlileşme ve millileşme çalışmalarına hız verdiklerinin altını çizdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim