2016 yılının ilk 9 ayında 928 bin hastaya poliklinik hizmeti, 241.443 hastaya acil servis hizmeti, 4.930 hastaya yoğun bakım hizmeti, 2.745 hastaya ise kemoterapi hizmeti verildiğini kaydeden Zehir, “Doğumda sezaryen oranımız yüzde 20’lerde. Türkiye’de bu anlamda son 3 yılda üst üste ödül aldık. Kadın doğum servisimizde 1300 normal doğum yapıldı” dedi.
Fizik tedavi alan hasta sayısının 44.357, diyalize giren hasta sayısının ise 8.117 olduğunu belirten Zehir, konuşmasının devamında şu bilgileri verdi:
“Kanser hastalarının tedavilerinde de ciddi artışlar yaşandı. Daha önce şehrimizde yapılamayan kanser ameliyatları artık yapılır hale geldi. 456 hastaya cerrahi müdahale yapıldı. Bu anlamda hızla ilerlemeye devam ediyoruz.
Bölgede en iyi Kardiyoloji ve KVC Merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Anjiyografide 9 ASD müdahalesi, 12 ablasyon, 2147 anjiyo, 920 stend uygulaması olmak üzere 3088 operasyon yapıldı. Öte yandan 124 hastaya bypass, 152 hastaya açık kalp, 16 hastaya ise kalp kapak ameliyatı yapıldı.
Tüm bu vermiş olduğumuz rakamlar bu yılın ilk 9 ayına ait. Türkiye’deki birçok sayılı merkezin önündeyiz. Bunlar yeterli değil ama daha fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Eğitim alanında da hastanemizi bölgede sayılı merkezlerden birisi yapmaya çabalıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın sertifikalı eğitim kurumlarından birisiyiz.”

“SAĞLIK KURULU’NA BAŞVURAN HER HASTAYA BAKIYORUZ”
Hastane bahçesinde Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve 112 Acil Servis binalarının inşaatına başlanırken, bu kapsamda yıkılmak zorunda kalınan kurumlar ise hastane içerisinde oluşturulan yerlerde hizmet veriyor.
Bu kurumlardan birisi olan Sağlık Kurulu ise haftanın 5 günü yoğun bir tempoyla hizmet verirken, zaman zaman aksaklıklar da yaşanmıyor değil.
Konuyla ilgili bilgi veren Başhekim Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, “Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak haftanın 5 günü sağlık kurulu hizmeti veriyoruz. Günlük başvuran her hastaya bakıyoruz. Bu alanda bizden daha iyi hizmet veren bir kurum yok. Çevre illerden de sağlık kurumumuza başvuran çok sayıda hasta var. Bu konuda vatandaşlarımızın hoşgörüsüne sığınıyoruz. Fiziki yapımız yetersiz ancak hastalarımıza da ‘10 gün sonra gel’ demeye gönlümüz razı değil” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim