İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü organizesiyle 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı. Kültür Park içinde yapılan etkinliğe iki kurumun yönetici ve çalışanları ile birlikte Bahçelievler İlkokulu, Özel Platin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Doğa Koleji öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra Bahçelievler İlkokulu öğrencileri halkoyunları gösterileri sundu. Öğrencilerin gösterisinin ardından ise Kültür Park içerisinde katılımcılar tarafından pankartlarla sağlıklı yaşama dikkat çekilerek bir yürüyüş yapıldı.

Fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Antrenörü Kader Dokgöz tarafından öğrencilere sporun ve eğlencenin bir araya geldiği fiziksel aktivite egzersizleri yaptırıldı. Etkinliğin bitiminde öğrenciler balon parkta neşeli ve coşkulu anlar yaşadı. Çocuklara balon hediye edilmesi ve tüm katılımcılara çay, su, süt, meyve suyu ikramının ardından etkinlik sona erdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Sağlıklı Yaşam Aracı’nda ayrıca katılımcılara Obezite, Meme Kanseri ve Organ Bağışı konusunda bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.

Etkinlik kapsamında bir mesaj yayınlayan Sağlık İl Müdürü Dr. Metin Öztürk ise fiziksel aktivite ve egzersizin bireyin sağlığını koruyan ve geliştiren, yorgunluğa ve hastalıklara karşı direncini arttıran çok önemli faktör olduğuna dikkat çekerek spor ve bedensel aktivitelere daha düzenli yer verilmesi gerektiğini dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim