Sağlıklı Yaşam Aracının kullanım amaçları ve nerelerde hizmet vereceği konusunda bilgiler veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, “Sağlıklı Yaşam Araçları, Bakanlığımızca yürütülen obezite ile mücadele, kanser taramaları, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat, toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması gibi programlar ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Hipertansiyon, Diyabet gibi hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak ve topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmak amacıyla hizmet verecektir. Sağlık bilincini artırmak ve toplumun her kesiminde sağlık farkındalığı oluşturmak hedeflenmektedir. Sağlıklı Yaşam Aracı içerisinde stant, ses sistemi, Lcd tv, buzdolabı, lavabo gibi donanımlar mevcuttur. Araçlardaki televizyonlarda bilgilendirici kısa filmler yayınlanıp, bilgilendirici broşürler dağıtılacak ve sözel olarak da bilgilendirme yapılacaktır. Sağlıklı Yaşam Aracımız okulların yanı sıra toplumun her kesimine ulaşacak şekilde açık alan çalışması da yapacaktır” dedi.
Mimar Sinan ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda 200 öğrenci, Yumurta İlkokulu’nda 250 öğrenci, Hürriyet ve Yavuz Sultan Selim İlkokulu’nda 250 öğrenci, Tanyeri İlkokulu’nda 180 öğrenci, Bekir Aksoy ve Karşıyaka İlkokulu’nda 550 öğrenci ziyaret ederek sunumlar, oyun ve yarışmalarla sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, keneye karşı korunma, ağız ve diş bakımı gibi konularda bilgiler ve eğitimler verildi.
Ayrıca Merkez Mimar Sinan Mahallesi Cuma Pazarı’nda, İskilip Merkez Parkdo meydanında, İskilip Kurusaray Köy meydanında, İskilip Çarşamba ve Perşembe Pazarı meydanlarında, Sungurlu Perşembe Pazar meydanında toplanan halka Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ve diğer sağlık konularında bilgilendirmeler yapıldı. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim