Ziyarette konuşan Muzaffer Yıldırım, muhasebeciliğin büyük sorumluluk gerektiren zor bir meslek olduğunu söyledi. Devlet ile iş dünyası arasında güvenli bir köprü vazifesi gördüklerini dile getiren Yıldırım, "Her geçen gün artan iş yükü, meslekte yaşanan sıkıntılar, artan evrak sayıları ve mevzuat değişiklikleri mesleği oldukça zor bir hale dönüştürmüş, bu durum da mesleğin icrasını zorlaştırmıştır. Muhasebe, finansal raporlama ve denetim, işletmelerin ve doğal olarak ülke ekonomilerinin gelişiminde önemli fonksiyonlar üstlenmektedir. Sağlıklı ve güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biridir" dedi.
Yıldırım, tüm meslek mensuplarının sürekli güncel konuları takip ederek, kendisini geliştirerek yüksek sorumluluk anlayışı ile çalışıp bu onurlu ve zor mesleği ifa ettiğini de sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise, Muzaffer Yıldırım’ın şahsında tüm meslek mensuplarının haftasını kutladı. Kılıç, muhasebecilik mesleği mensuplarının özellikle vergi yükümlüleri ile devlet arasında sağlam bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Konuşmaların ardından SMMMO Başkanı Yıldırım, günün anısına Başkan Kılıç'a hediye verdi.
Ziyarette ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Latif Akdağ ve Necmettin Uzun da hazır bulundu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim