Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Albayrak İlköğretim Okulu öğrencilerine “Sağlıklı dişler sağlıklı nesiller” etkinliği kapsamında diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Programa katılan Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan çocuklara okul bahçesindeki trafonun kaldırılacağının ve yerine oyun parkı yaptıracağının sözünü verirken Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 8. acil istasyonunun da açıldığını müjdeledi.

Albayrak İlköğretim Okulu’nda yapılan programa Çorum Milletvekili Ceylan ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Barış, Sağlık İl Müdürlüğü görevlileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ülke genelinde aynı saatte tüm ilkokullarda uygulanan etkinliğin amacının çocuklarda ilk beş hastalıktan biri haline gelen ağız ve diş sağlığı probleminin uygulamalı anlatılmasıyla konuya dikkat çekmek olduğu vurgulandı.

Açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Barış, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik yaptıkları çalışma kapsamında 26 bin 474 ağız ve diş muayenesi, 18 bin 469 florürlü vernik uygulaması yaptıklarını ve 37 bin 861 dış fırçası-macunu setini dağıttıklarını vurguladı. Barış, “Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı iyi olmadığında okullarına da yansıyor. Bunun önüne geçmek ve onlara koruyucu hizmetleri öğretmek için bu yaş aralığı ideal seviyede. Alışkanlıklar çocukken kazanılıyor ve diş fırçalamak kazanılması gereken en önemli eylem. Koruyucu sağlık hizmetleri tedaviden daha yaygın ve ucuz. Çocuklarımıza diş macunu-fırçası seti hediye ettik, görevli öğretmenlerimizle nasıl diş fırçalamaları gerekiyor öğrenecekler” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, OSB’de 8. acil istasyonunu açacaklarını belirtirken, çocuklarda en sık rastlanan hastalıklardan olan ağız ve diş sağlığı hastalıklarına önlem almanın önemine değindi. Ceylan, “Daha kolay ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak bizim görevimiz. Benim zamanımda gece üçte hastaneden sıra alınırdı, şimdi hastaların ayaklarına kadar gidiyoruz. Benim eşim de öğretmen, sorumluluğunuz çok büyük çocuklara karşı. Bu ülkeye milliyetçi, manevi değerlerine sahip çıkan çocuklar yetiştirmelisiniz ki, o zaman Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan Atatürk gibi düşünen bir nesil oluşabilir. OSB’re 8. acil istasyonu açıldı, buna ihtiyacımız vardı. İl genelinde toplam 21 istasyonumuz olmuş oldu” dedi.

Ahmet Sami Ceylan’ın Ceylan’ın öğrencilere diş fırçası- macunu seti dağıtmasından sonra öğrencilere dış fırçalamayı öğretmek ve nasıl doğru fırçalanması gerektiğine dair kısa film izlettirildi.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim