Vali Yardımcısı Saçan’ın dün gerçekleştirdiği ziyarette İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış ve Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı’nın yanı sıra Defterdar Ali Sormaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyit Ahmet Sancak ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer de hazır bulundu.
Ziyarette ilk olarak söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Bakanlığın öncelikli hedefinin insanlara ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirterek, “Sağlıklı bir hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli vazgeçilmezidir.” dedi.
Vali Yardımcısı Adem Saçan ise Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, “Ulus olarak büyük bir acı yaşıyoruz. Ne yazık ki bu yıl ki Tıp Bayramı’nı bu menfur terör saldırısının gölgesinde kutlamak zorunda kaldık. Bu terör saldırılarını düzenleyen hainler çok iyi bilmelidir ki Türk Milleti bu eylemler karşısında asla diz çökmeyecektir.” dedi.
Babasının bir hasta bakıcı olduğunu aktaran Adem Saçan, “Benim babam sağlık ordusu içerisindeki en alt kademede görev yapan bir hasta bakıcıydı. Bu nedenle sağlık çalışanlarının hangi zor koşullarda hizmetler verdiklerini yakından bilen birisiyim. Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım.” diye konuştu.
Son olarak İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, ziyaretin anısına Vali Yardımcısı Adem Saçan’a çiçek vererek teşekkür etti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim