Türkiye sağlıklı beslenme konusunda meydana gelen bilgi kirliliğini önlemek ve sağlıklı beslenme kültürü oluşturmak için harekete geçiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında 9 Bakanlık, 7 sivil toplum kuruluşu, YÖK ve RTÜK temsilcilerinin katılımıyla ‘Ulusal Beslenme Konseyi’ kuruluyor.

Konsey tartışmalı konuların açığa kavuşturulması,sağlıklı beslenme kültürünün yaygınlaşması, gıda güvenliği ve kronik hastalıklarla mücadele gibi alanlarda politikalar geliştirecek.

Ünlü Diyetisyen Başak İnsel de ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’na destek verdi.

İnsel “Topluma sağlıklı beslenme davranışlarının kazandırılması ve beslenme konularında bilinen yanlışlar hakkında yapılacak bilinçlendirme çabaları hem sosyal hem bilimsel anlamda ülkemize fayda sağlayacaktır. Sağlıklı beslenme konusu bilgi kirliliğinin çok fazla yaşandığı bir alan. Tartışmalı konuların açığa kavuşturulması, doğru beslenme bilincinin arttırılması ve sağlıklı beslenme kültürünün yaygınlaştırılması için böyle bir konseyin kurulmasına ve bu konseyin desteğine ihtiyacımız vardı.Hep birlikte çalışarak halkımıza sağlıklı beslenme kültürünü aşılamalıyız’’dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim