Sağlıkta şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasını sağlayan yasanın çıkmasına öncülük eden sendika olarak, bu yasanın uygulanması ve şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması konusundaki çağrıyı yinelediklerini belirten Saatcı, sağlıkta şiddeti önlemek için toplumsal bilincin artması gerektiğini ifade etti. Bu dönüşüm sağlanana kadar şiddeti önleyici tedbirler almadıkça ve şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmedikçe, yapılan çalışmaların şiddeti önlemede yetersiz kalacağını ifade eden Saatcı, “Milletimize çağrımız, şiddet uygulayanlara ilk tepkiyi olay anında orada bulunan vatandaşlarımızın göstererek, sağlık çalışanlarına sahip çıkmasıdır. Sağlık çalışanları bu ülkenin her coğrafyasında, her türlü zorluğa ve yoğun çalışma şartlarına karşın sağlık hizmeti vermeye çalışmaktadır” dedi.

Tek görevinin, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanları sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına tanık olunduğunu anlatan Saatcı, Sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda paydaş olarak öteden beri ortaya konulan öneriler doğrultusunda adımların ivedilikle atılması gerektiğini ifade etti.

Saatcı, “Yetkilileri de sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması konusundaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Halen yürürlükte olan ve sağlık çalışanları ile hastaları karşı karşıya getiren hasta hakları yasasının da bir an önce değiştirilmesi konusundaki sağlık çalışanlarının beklentisini bu basın açıklaması vesilesiyle yetkili mercilere bir kez daha hatırlatıyoruz.

Şiddet uygulayan kişilerin sağlık giderlerinin SGK tarafından belli bir kısmının ödenmemesi, sağlık hizmetlerinin ücretli verilmesi ve kolluk kuvvetleri nezaretinde sunulması önerisini tekrarlıyoruz.

Sağlık-Sen Çorum Şubesi olarak; Saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun diyor, saldırıyı ve saldırıda bulunan kişileri kınıyor ve lanetliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim