Genel Sağlık-İş Sendikası Çorum Temsilciliği görevine Yalçın Çiftçi atandı.
Genel Sağlık-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Hukuk ve TİS Sekreteri Dr. Selçuk Önce, Çorum Temsilciliği görevini önceki gün düzenlenen törenle Yalçın Çiftçi'ye devretti.
Görev değişimi nedeniyle Genel Sağlık-İş Şube binasında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Yalçın Çiftçi, “Çalışma şartları günden güne ağırlaşan, sorumluluk-gelir orantısı giderek bozulan sağlık çalışanlarının hak arama yolları tehdit ve baskı ile kapatılmaktadır” diye konuştu.
Son zamanlarda ülkede meydana gelen terör olaylarında şehit düşen sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize de başsağlığı dileklerini ileten Çiftçi, “Bu vesileyle tüm terör faaliyetlerini lanetliyoruz. Ülkemizin standartları istihdam yapısı ve mevcut imkanları gözetilmeden üretilen sağlık politikaları uygulama sahasının her katmanında derin çatlaklar oluşturmaktadır. Akıl dışı sağlık uygulamalarının doğurduğu sorunlar bürokratik hiyerarşi ile örtülmeye çalışılmaktadır. Çalışma şartları günden güne ağırlaşan, sorumluluk-gelir orantısı giderek bozulan sağlık çalışanlarının hak arama yolları tehdit ve baskı ile kapatılmaktadır.
Bunun yanı sıra, sağlık çalışanlarının haklarının aranması noktasında yürütülen mevcut sendikal faaliyetlerin, sağlık camiasında yeterli tatmini sağlamadığı apaçık bir gerçektir. Hal böyleyken gücünü hukuktan alan, tehdit ve baskıya boyun eğmeyen, hiçbir siyasi zümrenin güdümüne girmeyen yeni bir sendikal birlik sağlamak mecburiyet haline gelmiştir.
Mücadele biçimi ve ilkeli duruşu ile ulusal çapta takdir toplayan Genel Sağlık-İş sendikasını, Çorum bazında yetkili il temsilciliği seviyesine ulaştırmamızdan doğan mutluluğu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yeni dönemde, ilkelerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda yürüttüğümüz sendikal faaliyetlerimizi geniş bir tabana yaymak ve çalışmalarımıza hızla devam edebilmek için sağlık çalışanlarını sendikal pozisyonlarını tekrar gözden geçirmeye ve çalışma şartlarımızda hakkaniyetin sağlanması için verdiğimiz mücadelede davamızda yer almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan Genel Sağlık-iş Sendikası Çorum İl Temsilciliğinin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Yalçın Çiftçi(İl Temsilcisi), Dr. Ahmet Kutlu(İl Temsilcilik Sekreteri), Dr. Veli Nayman(İl Hukuk Sekreteri), Erhan Avcı(İl Örgütlenme Sekreteri), Şükrü Divan(İl Mali Sekreteri), Özcan Güngör(İl Basın ve Yayın Sekreteri) ve Münevver Kabasakal(İl Eğitim Sekreteri)
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim