Dr. Medine Sarı tarafından gerçekleştirilen eğitimde Astım Hastalığı hakkında sağlık personeline ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Eğitimde “Astımınızla Sağlıklı Yaşayabilirsiniz” temasına vurgu yapılırken Dr. Sarı; Astım Nedir? Astım hastalığının belirtileri, nedenleri, teşhisinde izlenen yollar, tedavisi ve korunma yolları, astımla yaşam şekli ve kuralları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Eğitim sonunda katılımcıların sorularını cevaplandıran Dr. Medine Sarı sağlık personelinin bilgilerini tazeledi.

“Dünya Astım Günü” kapsamında ayrıca Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi’nde “Astımınızla Sağlıklı Yaşayabilirsiniz” teması ile Astım hastalığı konulu eğitim gerçekleştirildi. Kadın Kültür Merkezi’nde çeşitli alanlarda beceri kursu alan kursiyerlere düzenlenen eğitimde Astım Nedir? Astım ve (Allerji-Allerjik) nezlenin ayırıcı özellikleri, Astım hastalığının belirtileri, Astımın nedenleri, teşhisinde izlenen yollar, tedavi ve korunma yolları, Astımla yaşam şekli hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Yapılan açıklamada; Astım’ın akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler (ataklar) ile seyreden müzmin (kronik) bir akciğer hastalığı olduğu, hava yollarındaki bu daralmanın nedeninin mikrobik olmayan bir tür iltihap nedeniyle hava yolu duvarının şişmesi olduğu, hastalık tekrarlayan nefes darlığı, nefes alıp verirken ortaya çıkan hırıltı/hışıltı/ıslık sesi, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösterdiği ifade edildi.

Astımın görülme sıklığının yıllar içinde giderek arttığının belirtildiği açıklamada Türkiye’de her 12-13 erişkinden biri ve 7-8 çocuktan birinin astım hastası olduğu anlatıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim